Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) "об’єднується заради майбутнього" навколо Януковича

Середа, 23 червня 2004, 20:36
Політбюро СДПУ(о) підтримало кандидатуру Віктора Януковича на посаду президента Україна і закликала це зробити інші партії

Таке рішення ухвалено 23 червня 2004 року у Києві на розширеному засіданні політбюро СДПУ(О), повідомляє прес-служба партії.

На засіданні було обговорено політичну ситуацію в Україні напередодні початку виборчої кампанії по виборах президента України.

Політбюро закликали всі політичні сили парламенту, до консолідації, позитивного голосування щодо внесення змін до Конституції на VІ сесії Верховної Ради.

"Політична реформа, започаткована президентом України Кучмою більше року тому, на думку об’єднаних соціал-демократів, має бути завершена до виборів 31 жовтня 2004 року", - йдеться у зверненні політбюро.

"Це є нашою принциповою позицією, нашим переконанням, що ґрунтуються, у першу чергу, на всенародній підтримці необхідності назрілих змін Конституції України. Підтвердженням цього є і підсумки всенародного обговорення проекту конституційних змін, і результати голосування у Верховній Раді України", - зазначено в ньому.

Політбюро СДПУ(О) також ухвалило заяву щодо єдиного кандидата на посаду президента України від "широкої коаліції державно-патріотичних сил".

"Ми, партія, яка чітко і відверто заявила про свою принципову підтримку стабільного і поступального розвитку України, відповідально заявляємо, що свідомим кроком для збереження демократії й стабільності є висування єдиного кандидата від демократичних центристських сил. Таким кандидатом є чинний прем’єр-міністр Віктор Федорович Янукович", - йдеться у документі.

"Суспільна злагода для нас – найважливіший критерій успішності й реформ, і дій влади в цілому. Тому ми підтримуємо кандидатуру Януковича на посаду президента України і закликаємо всі політичні сили, яким небайдужа доля держави об’єднатися заради майбутнього України й добробуту наших співгромадян", - йдеться у заяві.

На засіданні прийнято рішення скликати XVIII з’їзд партії 4 липня цього року.

Політбюро також затвердило статистичний звіт за І квартал 2004 року. Згідно з ним наразі у лавах СДПУ(О) перебуває 400 053 члени партії, які об’єднані у 27 регіональних, 778 районних і міських, 19 899 тисяч первинних парторганізацій.

Найбільшими за чисельністю є Закарпатська, Харківська та Запорізька обласні парторганізації. Більше половини членів СДПУ(О) – 51,5% від загального числа партійців – жінки, а 31% – молодь у віці до 30 років. Середній вік членів партії – 39 років.

13,5% членів СДПУ(О) працюють у сільському господарстві, 10,4% - освітяни й науковці, 7% - працівники закладів охорони здоров’я, у легкій промисловості та важкій промисловості працює 8,2% партійців, 7,8% - у сфері торгівлі і побутового обслуговування.

Серед партійців також 9,2% студентів, 2,6% працівників органів влади та місцевого самоврядування.

У лавах партії перебуває 3 Герої України, 30 Героїв Радянського Союзу і 12 Героїв Соціалістичної Праці.

Членами СДПУ(О) є 137 докторів і 550 кандидатів наук, зазначає прес-служба партії.

Українська правда

Читайте також:

СДПУ(о) може розглянути Мороза як кандидата в президенти

СДПУ(о) не проміняє Януковича на Мороза. Вона з ним уже обговорила всі проблеми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування