Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз поки не чіпатиме Луценка, а в президенти піде

Четвер, 24 червня 2004, 00:00
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що попереднє схвалення змін до Конституції не виключає його балотування на виборах президента.

Про це Мороз сказав в ефірі програми "Саме той" у середу.

"Я не один раз з цього приводу висловлювався, що якщо до виборів президента не будуть внесенні зміни до Конституції, остаточно, то тоді участь соціалістів в кампаніях самостійної структури політичної, передумовлена, і так воно є", - цитує лідера СПУ Огляд телеефіру

На уточнююче запитання, чи виключене його балотування, Мороз сказав: "Абсолютно не виключене, але не про те мова".

"Я не хочу зв`язувати виборчу кампанію із змінами до Конституції. Зміни до Конституції стосуються інтересів держави і кожної людини на десятки років на перед, і не можна зв`язувати такого рівня рішення із кон’юнктурою конкретних політиків", - додав він.

Мороз також не виключив можливості об'єднання з іншими силами заради проведення ефективної кампанії в разі підтримки ними політреформи.

"Я таку умову ставив, але розмови з цього приводу вів тільки із "Нашою Україною", але сьогодні цілком зрозуміло, що вони не хочуть ніяких змін, на превеликий жаль", - зазначив він.

"Хоч багато з оточення лідерів "Нашої України" шкодували, що у квітні не зробили необхідні кроки. Подивимося, як вони будуть діяти згодом. І цілком я не відкидаю можливості тоді домовлятися з різними структурами для того, щоб ефективно провести виборчу кампанію", - підкреслив Мороз.

Коментуючи відкликання Юрієм Луценком свого голосу за політреформу, Мороз пояснив це тим, що фракція у середу не мала змоги перед самим голосуванням провести внутрішнє голосування.

Він також зазначив, що це було "не принципове голосування і з 276, то 50 запасу голосів є, і це не мало ніякого значення".

"Адже ви не будете мене підозрювати в тому, що я виступаю проти змін до Конституції, через те, що я теж не голосував, бо було поставлено в такий спосіб і в таких умовах, що я навіть не розібрав про що йдеться", - зазначив він.

"Тому це, скажемо так, абсолютна випадковість, і коли там не так було проголосовано, він відкликав голос, це його право. Але це зовсім не означає, що це відмова від реформи політичної системи", - сказав Мороз.

У свою чергу, Луценко в інтерв'ю журналістам підкреслив, що у середу відбулося засідання політради партії, але питання про його виключення не ставилося. При цьому він зазначив, що в партії відносини побудовані на демократичних засадах і дозволяється мати різні точки зору.

"В нас не добиваються такого однодумства, яке є лише на кладовищі", - підкреслив Луценко, наголосивши, що депутати працюють по-різному, щоб добитися більш оптимального виконання завдань партії, повідомляє УНІАН.

Як відомо, у середу Юрій Луценко відкликав свій голос за політреформу, зазначивши, що проголосували його карткою. В той же час інший представник СПУ Йосип Вінський не виключив можливості виключення Луценка із фракції СПУ у зв'язку з його заявою щодо відкликання голосу за попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції №4180

У середу Верховна Рада 276-ма голосами депутатів з 374 зареєстрованих попередньо схвалила й направила на висновок Конституційного Суду проект Закону "Про внесення змін до Конституції України" (№4180). Як відомо, раніше Олександр Мороз заявляв, що піде в президенти лише у випадку провалу політреформи.


Читайте також:

За відмову від політреформи Луценка можуть виключити із фракції СПУ

Луценко відкликав свій голос за політреформу

ПІД СВИСТ ОПОЗИЦІЇ ПАРЛАМЕНТ СХВАЛИВ ПРОЕКТ 4180 В ПЕРШОМУ ЧИТАННІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...