Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У поданні на арешт Тимошенко немає складу злочину?

Четвер, 24 червня 2004, 12:11
Член комітету з питань регламенту Верховної Ради України Сергій Сас заявляє, що досі не бачив "такого безграмотного документа", як останнє подання Генпрокуратури на Юлію Тимошенко.

Сас зауважив, що з юридичної точки зору в поданні "немає навіть складу злочину". Так, відзначив Сас, попереднє подання на Тимошенко стосувалося її діяльності, як бізнесмена, а в цьому поданні цього немає – їй інкримінується лише дача хабара.

А відповідно до українського законодавства, підготовка до злочину (в даному разі підготовка до підкупу судді) не тягне за собою кримінальної відповідальності, зауважив Сас.

Відповідаючи на запитання, чи встигне Регламентний комітет визначитися щодо подання до завершення 5-ої сесії парламенту 2 липня, Сас зауважив, що все залежатиме від того, чи здійснюватиметься тиск на комітет.

Депутат Сас є членом очолюваною Юлією Тимошенко фракції БЮТ.

Як повідомлялося раніше, 18 травня Володимир Боровко, який назвався помічником депутата Тимошенко, заявив, що вона просила його шляхом підкупу посадовців "визволити із СІЗО її родичів" – екс-керівників корпорації ЄЕСУ.

На підставі цієї заяви 19 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України за ознаками замаху на давання хабара.

10 червня генпрокурор Геннадій Васильєв заявив, що Генпрокуратура направила до парламенту подання на притягення до кримінальної відповідальності та арешт Тимошенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування