Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Януковича вимагають, щоб у Донецьку чиновники слухалися прем`єра

Четвер, 24 червня 2004, 13:03
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко звернувся до прем‘єра Віктора Януковича з проханням захистити свободу слова в Донецькій області та вжити заходів по припиненню утисків опозиційних ЗМІ.

Таке прохання міститься у листі Томенка Януковичу, який є реакцією на повідомлення щодо відключення від кабельних мереж телеканалу "5 канал" в Донецьку, Артемівську, Селідові, Димитрові та Єнакієвому.

"Я впевнений, що для вирішення цього питання в Донецькій області авторитету прем‘єра вистачить", - сказав Томенко.

"За висновками незалежних експертів, протягом останніх років в області майже не залишилось незалежних засобів масової інформації; більшість засобів масової інформації були прямо чи опосередковано залежні від керівництва області або донецької фінансово-промислової групи", - стверджує Томенко.

"В зв’язку з цим Донецька область була однією з найпроблемніших в Україні в частині утисків свободи слова і ситуація, що склалась сьогодні з "5 каналом" може свідчити тільки про стабільність такого стану речей", - продовжує він.

У своєму листі Томенко акцентував увагу Януковича на тому, що на зустрічах з журналістами та представниками міжнародних організацій він послідовно стверджує, що будете вживати всіх засобів для утвердження в Україні свободи слова, недопущення проявів політичної цензури та розвитку незалежної професійної журналістики.

"На зустрічі з представниками ЗМІ з нагоди Дня Журналіста Віктор Янукович навіть заявив, що вважаєте журналістів партнерами влади, своїми партнерами, в розбудові незалежної держави. На жаль, відключення в рідній для прем‘єра Донецькій області "5 каналу" не можна назвати проявом партнерства влади і журналістики", - вважає Томенко.

Нагадаємо, що в середу телеканал "5 канал" повідомив, що в Донецькій області їх почали відключати у кабельних мережах. Відключення каналу відбулося в односторонньому порядку без будь-яких попереджень, й, такі дії, на думку працівників каналу, є порушенням угод, підписаних "5 каналом" з кабельними асоціаціями "Донбастелемережа" та "Укртелемережа".

Крім цього, за повідомленням представників кабельних мереж інших регіонів України, представники місцевої влади рекомендують їм також припинити трансляцію в своїх кабельних мережах "5 каналу", аргументуючи це так званою "генеральною лінією".

В той же час Заступник голови Донецької обласної адміністрації Володимир Демидко в середу заявив, що кабельні мережі є приватними підприємствами і самостійно визначають свою редакційну політику, виходячи з кон'юнктури ринку, переваг їхніх аудиторій, технічних і фінансових можливостей.

"Українська правда"

Читайте також:

Донецька влада викинула з ефіру "5 канал"

Донецька влада каже, що не чіпала 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування