Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обганяє Януковича, але доля України вирішиться в три тижні

Четвер, 24 червня 2004, 13:31
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович і лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко продовжують лідирувати в рейтингу можливих кандидатів на посаду президента - вони обоє можуть пройти в другий тур. Лідер Компартії Петро Симоненко має шанс брати участь у другому турі виборів, якщо хто-небудь з них буде знятий з реєстрації.

Такі дані підсумкового дослідження Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова оприлюднив в четвер у Києві на засіданні "круглого столу" "Президентські вибори 2004: очікування і прогнози", організованому УЦЕПД.

На засіданні обговорюються перспективи розвитку виборчої кампанії і можливих підсумків майбутніх президентських виборів в Україні. Дані опитування представив директор політико-правових програм центру Ігор Жданов.

У дослідженні використовувалися дані соцопитувань, проведених УЦЕПД з жовтня 2003 року по червень 2004 року. У кожнім дослідженні було опитано більш 2000 респондентів старших 18 років у всіх регіонах України.

Відповідно до висновків центру, повідомив Жданов, лідерами серед можливих кандидатів на посаду глави держави, як і раніш, залишаються Ющенко і Янукович - за них у першому турі готові проголосувати, відповідно, 25,2% і 17,8% опитаних.

Таким чином, можна стверджувати, що в другий тур вийдуть саме вони, підкреслив представник центру.

У зв'язку з цим він відзначив важливість тритижневого проміжку між першим і другим туром виборів. "Саме на цей період припадає пік кампанії, саме в цей час буде вирішуватися доля України", - підкреслив експерт.

Згідно з даними дослідження, Ющенко є фаворитом і в другому турі, незалежно від того, з ким він буде суперничати. Якщо в другий тур вийдуть Ющенко і Янукович, перший набере 37%, другий 27% голосів.

Симоненко міг би вийти в другий тур тільки у випадку зняття кандидатури Ющенка або Януковича. Однак, якщо в другий тур вийдуть Симоненко і Ющенко, перемогу одержить лідер "Нашої України" з 40% голосів проти 18% за лідера комуністів.

Жданов повідомив також, що за даними соцопитування 77% українців вважають, що країні потрібні радикальні зміни, 62% українців готові взяти участь у виборах.

Разом з тим більшість з них бажані зміни з виборами не зв'язують.

Тільки 24% опитаних вважають, що після виборів життя звичайних людей зміниться на краще, 36% так не думають.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...