Ющенка відмежовують від провокаторів з УНА

Четвер, 24 червня 2004, 16:09
Висловлювання "голови УНА" Едуарда Коваленка "на підтримку кандидата в президенти Віктора Ющенка" - політична провокація, замовлена опонентами Ющенка з метою його дискредитації в очах виборців.

Про це заявила прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Геращенко, коментуючи прес-конференцію "Святкування 14-ї річниці УНА-УНСО та підтримка кандидата в президенти Ющенка".

"Віктор Ющенко, - зазначила Ірина Геращенко, - безумовно зацікавлений у найширшій підтримці з боку громадськості. Але це не означає, що він поділяє політичні погляди всіх партій, політиків та просто пересічних громадян, які напередодні президентських виборів висловлюють йому свої симпатії".

"Ющенко далеко не завжди перебуває у захваті від нюансів політичної поведінки деяких симпатиків, але він цінує будь-яку підтримку, якщо вона вмотивована щирою турботою за долю України, - сказала Геращенко. - Безумовно, його підтримають десятки партій та громадських рухів, сотні тисяч добровольців, які працюватимуть на дільницях, понад півтора десятка мільйонів людей, які за нього голосуватимуть".

Однак, щодо пана Коваленка, сказала Геращенко, "достеменно відомо, що цей провокатор перебуває на службі у політичних опонентів Ющенка, які поставили йому завдання зі своїми радикально-ксенофобськими гаслами "постояти" поруч з Віктором Андрійовичем, створити відповідну картинку, дискредитувати лідера "Нашої України", спотворити та звузити уявлення про коло підтримки Ющенка".

Немає жодних сумнівів, що справжня мета молодиків Коваленка - не підтримати Ющенка, а лише зашкодити йому.

В той же час прес-секретар Ющенка вважає, що українці навчилися читати між рядками й розуміють, що за подібними сценаріями стоять ті, хто не впевнені у своїх силах чесно змагатися на виборчих перегонах і звикли діяти шляхом дискредитації суперника.

"Насправді, Ющенка щиро, без вказівки з Банкової підтримують мільйони людей. Щодня ми отримуємо від громадян сотні листів із словами солідарності, віри й надії," - підкреслила Ірина Геращенко.

Вона також нагадала, що лише протягом останніх тижнів "свої симпатії до Ющенка засвідчили різні за поглядами організації - від КУНу до З'їзду етнічних росіян Причорномор'я.

"Одночасна довіра з боку таких різних політичних сил, - сказала Геращенко, - свідчить, що вибір України восени цього року пролягатиме не по мовній, не по етнічній, а по соціально-економічній лінії, по лінії демократія-диктатура, добробут-злидні, чесна влада - бандити. Для людей різних поглядів та різних мов саме Ющенко уособлює надію на краще життя, на чесну владу, ні гідне майбутнє, на добробут та демократію".


Сайт Віктора Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...