Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УНА, яку підозрюють у зв`язках з Банковою, нав`язується Ющенку

Четвер, 24 червня 2004, 16:11
Партія Українська національна асамблея схиляється до підтримки на президентських виборах кандидатури Віктора Ющенка.

Про це заявив журналістам голова УНА Едуард Коваленко.

За словами голови УНА, партія однозначно підтримуватиме кандидата від правих сил. "Зараз ми бачимо, що це поки що Віктор Андрійович", - сказав Коваленко.

"Але, можливо, ще з'явиться якась кандидатура. Ми не маємо ще списку кандидатів, які реально зареєстровані ЦВК. Проаналізуємо, подивимося хто правіший і хто реально буде спроможний перемогти у цих виборах , приймемо рішення", - додав він.

На зауваження, що "Наша Україна" позиціонує себе скоріше як центристську політичну силу, Коваленко відреагував так: "Слава Богу, що "Наша Україна" ще не сказала, що вона ліва… Коли скаже, що вона вже ліва, будемо шукати кандидатуру, яку ми будемо підтримувати від правих сил".

На запитання, що робитиме УНА, якщо сам Ющенко відмовиться від її підтримки, Коваленко відреагував російською приказкою "Насильно мил не будешь".

Разом з тим, переконаний він, "політична партія повинна брати участь в президентських виборах, навіть якщо вона не висуває свого кандидата".

А оскільки, на думку Коваленка, УНА "ще рано" висувати свого кандидата на президентських виборах, вона для себе "повинна вибрати кандидата в президенти, і це вже питання дуже серйозних переговорів".

"Ми не вважаємо себе маргінальною партією, яка не має майбутнього. Навпаки, ми вважаємо, що ми партія майбутнього", - підкреслив Коваленко.

За словами Коваленка, нині партія налічує 69 тисяч реальних членів і має структури у всіх областях України і активно готується до парламентських виборів 2006 року.

А оскільки "соціологічні дослідження доводять, що симпатії виборців стають все правішими, то й шанси УНА на перемогу стають з кожним днем все більшими".

"Настав час виборювати владу конституційним шляхом", - наголосив Коваленко, зазначивши, що час революцій минув.

Коваленко заперечив "плітки" про те що, УНА під його керівництвом є проектом адміністрації президента і нею ж фінансується. На його переконання, про життєдіяльність партії свідчать "конкретні справи".

Причину ж негативного ставлення до своєї структури з боку більшості інших націоналістичних організацій Коваленко пояснив одним словом – "конкуренція".

Разом з тим, за його словами, з боку ОУН, КУН, ВО "Свобода" та ОУН(р), які нещодавно заявили про початок процесу зближення і спільну підтримку Ющенка як кандидата у президенти, на адресу УНА "була пропозиція".

"Але ми вважаємо, що ми не повинні входити в жодне об'єднання. Ми вважаємо, що наша ідеологія ідеальна. І якщо хтось з політичних партій її підтримує, хай вступає в нашу політичну структуру", - сказав голова УНА.

За повідомленням Коваленка, у суботу, 26 червня Українська Національна Асамблея на честь свого 14-річчя проведе святковий парад. В параді візьмуть участь структурні підрозділи УНА: "УНСО" ("Українська народна самооборона"), "СД" ("Слов'янська дружина") і "ЗН" ("За націю").

У розповсюдженому УНА прес-релізі, зокрема, мовиться про те, що в час, коли "темні сили всесвітнього зла навмисно прагнуть перетворити національну опозицію на збіговисько вайлуватих пацифістів", "геноцид мерзоти є головною санітарно-етичною нормою суспільного буття широких верств трудового народу титульної нації".

"Тому будь-які натяки на природність мультикультурного хаосу неприпустимі", - заявляє УНА.

Як відомо, УНА Коваленка є однією із частин розколотої організації і не має відношення до "УНА-УНСО", очолюваного депутатом від блоку Тимошенко Андрієм Шкілем.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування