Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин і Янукович посваряться через ліси для розваг?

Четвер, 24 червня 2004, 16:21
Голова Верховної Ради Володимир Литвин каже, що тиск на членів Народної аграрної партії в регіонах пов'язаний з бажанням розподілити земельні та лісові угіддя.

Під час відкриття виставки "Агро-2004" Литвин заявив, що підтримує продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2007 року.

"Ліси вже забрали, приватизували все, що можна приватизувати, а тепер думають, як можна відпочивати, як влаштовувати розваги, полювання. Угіддя треба брати в оренду, а неугодних людей прибрати", - сказав Литвин.

"Звідси проблема, про яку ми говоримо - проблема тиску на членів Аграрної партії. А це в тому числі і люди, які ведуть лісове господарство", - додав при цьому Литвин.

За словами Литвина, продовжити мораторій змушують реалії життя. Він каже, що спочатку необхідно провести розмежування земель комунальної і державної власності, інвентаризацію земель, а потім починати торгівлю сільгоспземлею.

"Коли ми це зробимо (інвентаризацію), побачимо, що земля у багатьох випадках розібрана - в оренду на 49 років і таке інше", - зазначив водночас спікер.

Водночас Мінагрополітики виступає категорично проти продовження мораторію. Про це повідомив журналістам міністр аграрної політики Віктор Слаута.

За його словами, позиція Кабінету Міністрів залишається незмінною. "Ми в січні привели три сумісні колегії - наковці, Держкомзем і наше міністерство - зупинятися не можна, земля повинна мати вартість", - сказав міністр.

Свого часу Віктор Слаута - міністр аграрної політики і за сумісництвом народний депутат України - був заступником голови Донецької облдержадміністрації Віктора Януковича.

У минулий четвер Верховна Рада внесла зміни до Земельного кодексу України, продовживши мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення із 1 січня 2005 року до 1 січня 2007 року. Законопроект підтримали конституційною більшістю голосів - за проголосувало 304 депутати.

Слаута сказав у четвер, що проситимуть президента накласти вето на цей закон.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...