Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА: ПРИЗНАЧЕННЯ ЗІНЧЕНКА В ШТАБ ЮЩЕНКА - БЛИСКУЧА СПЕЦОПЕРАЦІЯ СДПУ(О)

Четвер, 24 червня 2004, 16:58
Президент України Леонід Кучма називає призначення Олександра Зінченка керівником виборчої кампанії лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка "спецоперацією" СДПУ(о).

"Я б так сказав напівжартівливо напівсерйозно - це одна із найблискучіших спецоперацій СДПУ(о)", - сказав Кучма в інтерв'ю журналістам у четвер у дитячому міжнародному центрі "Артек".

Відповідаючи на питання журналістів, Кучма сказав, що в конфігурації політичних сил перед президентськими виборами спостерігаються незначні зміни, однак "основні політичні гравці - вони залишилися".

На думку президента, конфігурація політичних сил у країні продовжить змінюватися до самих виборів. Кандидат, у якого шанси на перемогу будуть підвищуватися, одержить більше підтримки в політичному середовищі.

"Це природно, тим більше класти яйця не в один кошик - це не ми придумали. Не ми перші, не ми останні", - сказав Кучма.

Більш тижня тому лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко підтвердив, що заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко призначений керівником його виборчої компанії на президентських виборах 2004 року.

В обов'язки керівника виборчої кампанії буде входити організація робіт аналітичних служб, керівництво спецпроектами, реакція на події, що будуть відбуватися в ході виборчої кампанії. Так званий "блок швидкого реагування", сказав Ющенко.

На парламентські вибори навесні 2002 року Зінченко йшов у виборчому списку СДПУ(о) під 3-м номером. У Верховній Раді четвертого (нинішнього) скликання обраний віце-спікером за квотою СДПУ(о) 28 травня 2002 року.

Рік тому він вирішив залишити посаду першого заступника, члена політбюро й члена політради СДПУ(о), мотивуючи цей крок тим, що не розділяє позиції керівництва партії з багатьох суспільно-політичних питань і має значні розбіжності в розумінні моральних і етичних норм життя.

21 червня 2003 року політбюро СДПУ(о) звільнило Зінченка від виконання обов'язків першого заступника голови, члена політбюро й політради партії. У вересні він був виключений з СДПУ(о).

Зінченко був членом СДПУ(о) з 1996 року, з жовтня 1998 року - першим заступником голови партії. На парламентських виборах 1998 року йшов сьомим у списку СДПУ(о).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЮЩЕНКО ВІДДАВ ЗІНЧЕНКУ "БЛОК ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ"

Тимошенко рада Зінченку і просить його розвести з Безсмертним

Кравчук: якщо Зінченко виграє вибори Ющенку, ціни йому не буде

ЗІНЧЕНКО СТАВ КЕРІВНИКОМ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ ЮЩЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...