ХООП СХЕФФЕР ОБІЦЯЄ В СТАМБУЛІ ЗАТЕРОРИЗУВАТИ КУЧМУ ЗАКЛИКАМИ

П'ятниця, 25 червня 2004, 10:56
Під час самміту НАТО в Стамбулі офіційним представникам Києва доведеться вислухати критичні зауваження стосовно внутрішньополітичної ситуації в Україні.

"Україна повинна приділяти увагу не лише реформі збройних сил, а й дбати за демократичні цінності", - заявив генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер за кілька днів до самміту.

На переконання Яапа де Хооп Схеффера, Україна має велике значення для НАТО. "Ця країна йде правильним шляхом, довгим і звивистим шляхом реформи системи оборони", - зазначив він.

Водночас генеральний секретар НАТО підкреслив, що, якщо Київ бажає поглибити інтеграцію з євроатлантичними структурами, то це слід робити з дотриманням демократичних норм.

"Ми всі знаємо, що це значить: жодних переслідувань мас-медіа, проведення вільних і справедливих виборів, верховенство права і свободи слова", - наголосив Яап де Гооп Схеффер.

Він похвалив Україну за участь в заходах з підтримки міжнародної безпеки. Одним з останніх прикладів цього, є пропозиція Києва взяти участь в операції у Середземному морі, повідомляє "Німецька хвиля".

Агенція Франс прес передає з посиланням на джерела в НАТО, що ці антитерористичні морські патрулювання, які було розпочато після нападів 11 вересня 2001 року, може бути розширено до Чорного моря, де як Україна, так і Росія мають військові бази.

Генсек НАТО сказав у четвер, що серед основних тем саміту – партнерство НАТО з Європейським Союзом, а також з Росією та Україною, зазначає Бі-Бі-Сі.

Україну на самміті НАТО, який починається в понеділок в Стамбулі, представлятиме президент України Леонід Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування