ПІСКУН НЕ БАЧИВ ДОКАЗІВ ПРИЧЕТНОСТІ КРАВЧЕНКА ДО СМЕРТІ ГОНГАДЗЕ

П'ятниця, 25 червня 2004, 11:16
Святослав Піскун заявляє, що на час його керівництва Генпрокуратурою не було матеріалів, які підтверджували б причетність колишнього міністра МВС Юрія Кравченка до убивства Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив в інтерв'ю щотижневику "2000".

"Ніде в матеріалах, якими володіла Генеральна прокуратура не було даних, які б хоч якось вказували на причетність до убивства [Гонгадзе] колишнього міністра МВС Юрія Кравченка", - сказав екс-генпрокурор.

Він також відзначив, що президент ставив йому із самого початку завдання "принципово і жорстко" зробити все, щоб злочин був розкритий. Він висловив упевненість, що подібне завдання Кучма ставив і чинному генпрокурору Васильєву.

Коментуючи арешт екс-начальника "наружки" генерала Олексія Пукача, Піскун сказав, що він був арештований за підозрою в здійсненні службового злочину, не уточнивши, якого саме.

"Такий захід як арешт, ми обрали спеціально для того, щоб він не зміг впливати на хід слідства. Доказів причетності Пукача до убивства Гонгадзе встановлено не було", - відзначив екс-генпрокурор.

"Думаю, що він у будь-якому випадку був би звільнений, тому що злочин, у якому його підозрювали, не є тяжким", - відзначив Піскун.

Відповідаючи на питання, чи міг Пукач особисто наказувати міліціонерам, які здійснюють стеження, брехати слідчим, говорячи, що не було ніяких дій проти Гонгадзе, Піскун сказав, що сумнівається, що генерал особисто інструктував "топтунів".

Піскун також відзначив, посилаючись на власні знання, що звичайно від міліціонерів намагаються приховати ім'я і прізвище об'єкта стеження, сферу його занять та іншу інформацію.

За його словами, імена людей, за якими ведеться зовнішнє спостереження, найчастіше просто закодовані. "Наприклад, людину називають "об'єкт №8" і більше ніяк", - відзначив екс-генпрокурор.

Піскун підтвердив, що в справі Гонгадзе фігурував працівник МВС Музика. Як відомо, у "Індепендент" стверджувалося, що Музика входив у банду "Киселя", яка мала причетність до убивства Гонгадзе.

В інтерв'ю Піскун також відзначив, що оприлюднення в "Індепендент" прізвищ свідків "не на користь розслідуванню".

"Це підсилило "інформаційну озброєність" злочинців. До того ж з'являються додаткові проблеми: коли стали відомі нові прізвища людей, що можуть виступати свідками, то хто тепер візьме на себе забезпечення гарантій їхньої безпеки", - відзначив Піскун.

Як відомо, у минулі вихідні британське видання "Індепендент" оприлюднило "витік інформації" з допитів міліціонерів, що стежили за Георгієм Гонгадзе. За їхніми словами, наказ про стеження віддавав особисто генерал Пукач з відома міністра Кравченка, який нібито діяв від імені президента Кучми.

Читайте також:

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднені допити міліціонерів "наружки"

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно в Британії й Україні

ГЕНПРОКУРАТУРА: В УБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий в іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

ГОНГАДЗЕ УБИЛИ ПОСТРІЛОМ У ГОЛОВУ – ТОМУ З'ЯВИВСЯ ГРОМАДЯНИН К.

Мирослава Гонгадзе: правдивість "Індепендент" доводить зникнення паспорта Георгія

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЩО ДАЛИ "ВИТІК" У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування