Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА НЕ БУДЕ СУДИТИСЯ З "ІНДЕПЕНДЕНТ" ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯ У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ

П'ятниця, 25 червня 2004, 13:22
Адміністрація президента не буде реагувати позовом до суду чи листом до редакції на статтю в "Індепендент", де Леоніда Кучму названо організатором убивства Георгія Гонгадзе.

Про це заявив заступник глави АП – керівник головного аналітичного управління Василь Базів на брифінгу в п'ятницю.

"Філософія демократичного мислення не повинна відміняти фундаментальну засаду Римського права – презумпцію невинуватості. В Біблії сказано: не судіть і не судимі будете", - прокоментував публікацію в "Індепендент" Базів.

"Розслідування трагічної справи нашого колеги Георгія Гонгадзе повинно бути об'єктивним і справедливим, вбивці повинні бути встановлені та покарані. Людина, яка найбільше та в першу чергу зацікавлена в цьому – це президент України", - сказав Базів.

Водночас він запропонував: "Давайте ми відділимо грішне від праведного. Не секрет, що навколо цієї трагічної історії здійснюються спекуляції в контексті виборів".

"Перетворювати обезголовлене тіло журналіста в урну для збирання голосів на виборах – це не менший моральний злочин, ніж обезглавити тіло", - заявив Базів.

"Край цинічні некрофільні ритуальні танці стають ритуалом наших доморощених язичників і політиків", - додав він.

На питання, чи поширюється презумпція невинуватості на Лазаренка і Тимошенко, яких Генпрокуратура вважає винуватими без рішення суду, Базів сказав: "Генпрокуратура робить публічні заяви на основі даних кримінальної справи. Це інший характер висловлювань, ніж ті, які робить журналіст у своєму розслідуванні".

Як відомо, минулої суботи "Індепендент" оприлюднила великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів. Вони заявили, що стеження за Гонгадзе було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

"Українська Правда"

Читайте також:

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно у Британії та Україні

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування