Генпрокуратуру не переконав Дженкінс, який вважає легальними відносини Тимошенко з Лазаренком

П'ятниця, 25 червня 2004, 14:22
Генеральна прокуратура розцінює як популістські заяви адвоката Марини Долгополої щодо необхідності ревізії кримінальної справи Павла Лазаренка.

Так генпрокурор Геннадій Васильєв прокоментував твердження Долгополої, що після зняття з Лазаренка в США обвинувачень щодо епізодів Тимошенко, Дидятковського, дачних будинків для Кабміну та "Ітери" Україна відповідно до Гаазької конвенції має зробити те ж саме.

"Долгопола добросовісно виконує свій обов’язок як адвокат, але при цьому інколи забуває, що є юристом. А відтак деякі її заяви звучать як слова людини, для якої юриспруденція не фах, а не більш ніж хобі", – сказав Васильєв, слова якого наводить прес-служба Генпрокуратури.

"Долгопола могла би більш ефективно проявляти свою адвокатську майстерність, представляючи інтереси Лазаренка під час слухання справи в українському суді. Ця можливість у неї буде. Адже Лазаренко скоїв тяжкі злочини на території України, а тому його мають, і рано чи пізно будуть судити за українськими законами", - стверджує Васильєв.

Генпрокурор також прокоментував заяву депутата, члена фракції БЮТ Сергія Саса з приводу подання на лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

Його коментар Генеральна прокуратура розцінює як свідчення абсолютного незнання депутатом норм чинного кримінального законодавства України.

"Це виглядає так, ніби електромонтер дав медичний висновок з приводу проведення хірургічної операції”, - заявив Васильєв.

"Генеральна прокуратура України порушила проти Ю.Тимошенко кримінальну справу за частиною 2 статті 15 (замах на злочин) та частиною 1 статті 369 (давання хабара) за ознаками замаху на давання хабара", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Сас заявляв, що з юридичної точки зору в поданні Генпрокуратури "немає навіть складу злочину" – відповідно до українського законодавства, підготовка до злочину (в даному разі підготовка до підкупу судді) не тягне за собою кримінальної відповідальності.

"Українська правда"

Читайте також:

"ГРОМАДА" МОЖЕ ВИСУНУТИ ЛАЗАРЕНКА В ПРЕЗИДЕНТИ, БО ВІН "НЕ СУДИМИЙ"

У поданні на арешт Тимошенко немає складу злочину?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування