Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський прогнозує, що Одеса-Броди запрацює на Європу не раніше 2008

П'ятниця, 25 червня 2004, 15:01
Президент Польщі Олександр Квасьневський сподівається, що в 2008 році перша нафта піде нафтогоном Одеса-Броди в Європу.

"Є шанс, що роботи (з добудови нафтопроводу до Плоцька) почнуться в 2006 році і через 2 роки там має піти вже перша нафта з Одеси", - сказав Кваснєвський, виступаючи в п'ятницю в Ялті на засіданні 7-го українсько-польського економічного форуму.

Він підкреслив необхідність того, щоб цей проект самоокупався й був побудований на ринкових принципах.

Кваснєвський висловив сподівання, що підтримку в будівництві нафтопроводу надасть Європейський банк реконструкції й розвитку.

За його словами, нафтопровід Одеса-Броди має "істотне значення для диверсифікованості постачань нафти на польський і європейський ринки і послужить інтеграції українських трубопроводів у європейську мережу", повідомляє Інтерфакс-Україна.

В той же час посол США в Україні Джон Гербст підтверджує готовність американської сторони надалі сприяти реалізації проекту "Одеса-Броди".

Про це він заявив у четвер на зустрічі з міністром палива й енергетики України Сергієм Тулубом, повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

Як наголошується в повідомленні, під час зустрічі Тулуб ознайомив дипломата з діяльністю Урядової комісії з питань ефективного використання системи українських магістральних нафтопроводів.

На зустрічі наголошувався високий ступінь активності й зацікавленості компаній, які хочуть взяти участь у реалізації проекту "Одеса-Броди", повідомили в прес-службі. Зокрема, за даними української сторони, на сьогодні надійшло декілька комерційних пропозицій від потенційних транспортувальників нафти, і тепер Мінпаливенерго і ВАТ "Укртранснафта" здійснюють детальний аналіз усіх пропозицій.

Як наголошується в повідомленні, міністр і посол також відзначили важливість внесення в контракти на поставку нафти умови "транспортуй або плати".

Як сказано в повідомленні, Тулуб на зустрічі відзначив, що Мінпаливенерго наполегливо працює над виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2004 року №114 "Про заходи щодо підвищення ефективності використання системи магістральних нафтопроводів", повідомляє УНІАН.

Як відомо, 4 лютого цього року Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення почати експлуатацію нафтопроводу "Одеса-Броди" у прямому напрямку. Кабмін планував почати його експлуатацію ще в травні і до кінця року транспортувати цим маршрутом 4-5 млн. тонн нафти, проте нафтопровід досі не працює.

Віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв заявляв, що все готове для запуску нафтопроводу, проте посадовці "Укртранснафти" не підписують контракти з постачальниками.

Водночас голова "Нафтогазу України" Юрій Бойко заявляв, що поки що немає компаній, зацікавлених в українському маршруті.

Читайте також:

Янукович хоче заповнити Одеса-Броди нафтою ТНК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: