Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Медведчука призначив президента Великобританії та провів держзаколот у Молдові

П'ятниця, 25 червня 2004, 19:36
Заступник глави адміністрації президента Василь Базів припустився щонайменше двох помилок під час виступу перед журналістами на брифінгу в п'ятницю.

Базів на традиційній прес-конференції вирішив розповісти, скільки країн у Європі та СНД мають парламентську форму правління, а скільки президентську. Результат виявився 24 до 17 на користь парламентських республік.

Серед держав із президентською формою Базів назвав Молдову, де, як відомо є чиста парламентська республіка, оскільки глава держави обирається у законодавчому органі.

Далі під час брифінгу Базів вирішив назвати країни, де президентів обирають у парламентах. Серед таких держав виявилася Великобританія, де, як відомо, немає президента, а главою держави є монарх.

Після брифінгу Базів пояснив журналістам, що у Великобританії "відбуваються вибори, і до влади приходить партія, яка набирає найбільшу кількість голосів, і тоді лідер партії стає прем'єр-міністром, а не те, що його обирають прямо".

Тоді Базіву почали апелювати журналісти, що у своїй промові під час брифінгу він говорив, що у Великобританії у парламенті обирають саме президента. Заступник глави АП пояснив, що мав на увазі що у Британії главу держави обирають у парламенті.

Потім почали з'ясовувати, що Базів щось наплутав із Молдовою. Він став пояснювати, що у Конституції цієї пострадянської республіки "вона кваліфікується як президентська республіка".

Коли ж Базів подивився у свою промову далі, то виявилося, що його паперах Молдова фігурує серед країн, де президент обирається всенародно, що є ще однією помилкою.

"Тут ви мене піймали", - визнав Базів.

"Українська Правда"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування