СДПУ(о) має двох кандидатів в президенти, а також претензії до "найманця" Зінченка

П'ятниця, 25 червня 2004, 19:47
Уповноважений фракції СДПУ(о) Ігор Шурма заявляє, що в СДПУ(о) є два гідних кандидата в президенти, однак вони підтримують Януковича.

Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю медіа-центр "Кандидат".

"Сьогодні СДПУ(о) як ніяка інша партія володіє як мінімум двома людьми, які могли б прийти до керівництва державою і навести в ній порядок, навести лад і зробити життя в Україні абсолютно інакшим", - сказав Шурма.

"Це і перший президент країни Леонід Кравчук. Якщо би він сьогодні, уявити собі, мав можливість очолити державу, я думаю, що він би це робив фахово і з користю для держави. Ну, і без сумніву, голова партії Медведчук", - додав він.

Але він також розповів, що "коли не було жодного прізвища, але існувала домовленість, що всі політичні сили, які підписали угоду (про утворення парламентсько-урядової коаліції), повинні сконцентруватися на найбільш рейтинговому політику, який має найбільш реальні шанси отримати перемогу".

"Проаналізувавши соціологічні дослідження, опитування стало цілком закономірно, що таким кандидатом може бути діючий прем’єр-міністр Янукович", - сказав Шурма.

Він також пояснив, чому есдеки відмовилися відкликати Олександра Зінченка з посади віце-спікера Верховної Ради: "А яке, в принципі має право політичне бюро піднімати питання на своєму засіданні стосовно людини, яку виключили з партії за порушення статутних вимог? Думаю, що ми обрали цілком правильний крок".

"Сьогодні є друга площина цієї ситуації. Сьогодні лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив, що він працює виключно з тими людьми, які сповідують основні людські цінності", - зауважив Шурма.

"Нас цікавлять на сьогоднішній день основні людські цінності Зінченка – порядність, чесність, те що декларується. Він не став віце-спікером через те, що він такий розумний чи такий досконалий менеджер. Він став по тій причині, що це була квота СДПУ(о). І коли так сталося – нам дуже цікаво, які кроки і дії будуть Зінченка – порядності і чесності", - поцікавився Шурма.

Шурма розповів, що працював із Зінченком на виборах 2002 року і після них. "Знаєте, я ніколи в житті не міг подумати, що Зінченко може бути політичним найманцем. Його фактично найняли на роботу, він сьогодні є заробітчанин".

"Якби він розійшовшись ідеологічно з СДПУ(о), з керівництвом чи з партійцями, він би вступив в Народний Рух чи в Українську Народну Партію, не в блок, бо блок це щось аморфне є, кожен має право міняти політичну, ідеологічну орієнтацію - це закономірні речі. Але коли ти вийшов, ти виключений і тебе наймають на роботу - ти просто є найманець. Думаю, що відповідно до того як його найняли на роботу, таке до нього буде і ставлення там всередині", - сказав Шурма.

Шурма також заявив, що не виключає, що протягом 10 років може пройти зближення між СДПУ(о) та Соціалістичною партією.

"Мороз це є представник лівої політичної сили, лівого спрямування. Ми є лівоцентристи. Ми все одно ближчі ідеологічно, ми можливо дальше по персоналіях, які існують там в політичних партіях. Але по ідеології ми є поруч", - каже він.

"Можливо відійдуть якісь персоналії у нас і у них. Але ідеології зблизяться. Ніколи в житті я не повірю, що з соціалістами і комуністами буде Рух, Народний Рух України. А от те, що соціал-демократи можуть бути з соціалістами, а можливо в далекій перспективі і з комуністами, я цього не виключаю", - впевнений Шурма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування