Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН РАДИТЬ ЯНУКОВИЧУ ЙТИ НА ВИБОРИ ОКРЕМО ВІД МАЗОХІСТІВ

Субота, 26 червня 2004, 14:10
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що прем'єр-міністр Віктор Янукович залишиться єдиним кандидатом від влади.

Таку думку він висловив у інтерв'ю щотижневику Дзеркало тижня, що вийшло в суботу.

"Залишиться. Мої слова можуть сприйняти як єресь, але (на мою думку) краще б Віктор Федорович висувався як незалежний кандидат", - сказав Литвин.

Коментуючи свою думку, спікер зауважив, що "гризня" між політичними партіями, котрі "підтримують" єдиного кандидата, "неминуче спричинить зниження його шансів".

"Проаналізуйте останні довибори у Верховну Раду відразу в кількох округах. І виявите: в усіх випадках ішлося не так про змагання між кандидатами від влади та претендентами від опозиції, як про бої між висуванцями провладних сил", - сказав Литвин.

"На президентських виборах може статися те саме. Отож статус кандидата від влади здатний послужити Януковичу погану службу. Це моя особиста точка зору, і я сьогодні висловлюю її вперше", - додав він.

Пояснюючи такі дії більшовиків, Литвин сказав, що у певних політичних сил спрацьовує звичка діяти за принципом "Поділяй і пануй!" .

"Це вже не політика, це генетика. Це не політична тактика, це мазохізм. Представники провладних сил, які обіцяють висунути на виборах єдиного кандидата, нагадують мені зграю товаришів, що захоплено борються одне з одним", - зазначив спікер.

"Вони підписують домовленості для того, аби наступного дня заявити, що вони в ці домовленості не вірять. Найдовговічнішим елементом угод є папір, на якому вони фіксуються", - додав він.

За словами Литвина, коло учасників (президентської кампанії), "за великим рахунком", визначене.

"Можуть вийти на старт, як би це точніше сказати... "шантажисти". Тобто ті, хто торгуватиме собою, випрошуючи посади. Але вони мають твердо пам’ятати: обіцянки, дані в період президентської гонки, не варті анічогісінько", - додав Литвин.

Водночас Литвин не став коментувати питання, чи означає його обрання лідером НАПУ, готовність взяти участь у президентській кампанії. (Останнім часом у парламенті з'явилися чутки, Литвин найближчим часом замінить прем’єра Віктора Януковича на "посту" офіційного кандидата від влади).

При цьому він зазначив, що готовий привітати будь-якого переможця президентських виборів.

Спікер наголосив, не має упередження ні до кого з потенційних кандидатів і шанує вибір народу. "Якщо переможець буде обранцем народу, який узяв гору в чесній боротьбі, я із задоволенням його привітаю. Не лише як посадова особа, а й як людина", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування