Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче казати вголос "СДПУ(о)" та переконувати Зінченка

Субота, 26 червня 2004, 15:36
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин підтверджує, що очолювана ним Народна аграрна партія може вийти з парламентської більшості, якщо на неї припиниться тиск.

"Це безпосередньо залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація. Якщо все залишатиметься як і раніше, якщо мірилом професіоналізму вважатиметься слідування позиції однієї політичної сили, то намір, озвучений аграріями, буде зреалізовано", - сказав Литвин у інтерв'ю Дзеркалу тижня.

Як відомо, причиною заяви аграрників було звільнення з обладміністрацій областей, підконтрольних СДПУ(о), представників НАПУ.

Литвин зазначив, що з часу заяви аграрників про можливий вихід з більшості ситуація не змінилася і людей не поновили на посадах.

На питання, чому представники НАПУ не говорять прямо, що тиск здійснює СДПУ(о), Литвин сказав, що "також не вимовлятиме вголос слово "СДПУ(о)".

"Я не збираюся нікому ні на кого скаржитися, це доля слабких. А я сподіваюся побудувати сильну партію. СДПУ(о) — реальна політична сила. Я хочу, щоб НАПУ також стала реальною, а не номінальною політичною силою. Коли це станеться, таких проблем не виникатиме", - сказав Литвин.

Литвин також заявив, що у нього не було "ні особистого контакту, ні телефонної розмови" з Медведчуком. "Свою думку з цього приводу я виклав у розмові з президентом", - додав він.

На запитання, чи не розглядає він можливість балотуватися у президенти у перспективі 2009 року, Литвин сказав: "Я так далеко не зазираю".

"У моїх найближчих планах — парламентська діяльність і напружена робота над побудовою сильної політичної структури. Пропозиції йти на вибори надходять. Але я — реаліст", - сказав він.

"Варто комусь уголос заговорити про гіпотетичне висування Литвина, як проти мене відразу починають "дружити". І дружити дуже інтенсивно. Мене бояться. Бояться, попри те, що в мене начебто немає міцної опори, за мною не стоїть клан", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що не боїтеся перегляду домовленостей у рамках парламентської коаліції і можливого його усунення із посади голови парламенту. "Я своє вже відбоявся", - сказав Литвин.

Спікер також сказав, що був у курсі переговорів про запрошення Зінченка очолити виборчу кампанію Ющенка. "Зрозуміло, я не намагався вплинути на рішення Олександра Олексійовича. Гадаю, його прихід до Ющенка піде на користь кампанії. Він — людина, схильна до компромісу, й не викликає алергії у жодної з передвиборних команд".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...