Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович в День Конституції не згадує про політреформу, на відміну від Кучми

Понеділок, 28 червня 2004, 14:19
Президент України Леонід Кучма та прем'єр-міністр Віктор Янукович привітали співвітчизників із Днем Конституції.

"Прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі", - сказано у привітанні президента, розповсюдженому його прес-службою.

"Конституція наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров'я, честі і гідності, недоторканності та безпеки. Ці положення підкреслюють незворотність демократичних та соціально-економічних перетворень в Україні, її євроінтеграційного курсу", - підкреслює глава держави.

Наголошуючи на значенні Конституції, Кучма висловлює "щиру подяку народним депутатам Верховної Ради України другого скликання, які виявили справжню державну мудрість, ухваливши цей визначний документ".

Разом з тим, на думку президента, "нині дедалі очевиднішою постає необхідність політичної реформи, мета якої — створення сучасної ефективної моделі державного управління, яка б відповідала логіці суспільного розвитку та нашим прагненням приєднатися до сім'ї європейських народів".

***
У привітанні прем'єр-міністра, розміщеному на веб-сайті Кабінету Міністрів України, мовиться, що "Основний Закон держави проголосив демократичні засади розвитку України, увібрав віковічні прагнення нашого народу жити незалежно і розбудовувати власну країну, в якій панують стабільність, мир, економічне благополуччя".
"Конституція визначила найвищою цінністю життя людини, її здоров’я, честь і гідність, надала кожному громадянину України всі можливості для самореалізації, свободи слова та віросповідання", - продовжується у вітанні Януковича.
"Але ми повинні усвідомлювати, що ніхто, крім нас самих, не зробить нашу державу заможною і процвітаючою", - зауважує водночас прем"єр.
"Тільки власним розумом і наполегливою працею можна наповнити реальним змістом все, задеклароване Конституцією. І наш поступовий рух до добробуту, досягнення останнього часу – переконливі свідчення тому", - говориться у вітальному слові Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування