Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІ В СТАМБУЛІ ПОШЛЮТЬ СИГНАЛ. ЙОГО УЖЕ РОЗШИФРУВАВ СХЕФФЕР

Понеділок, 28 червня 2004, 16:54
Лідери країн НАТО закликатимуть президента Леоніда Кучму провести чесні вибори президента як умову подальшої інтеграції України до Альянсу.

Про це повідомив генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер на брифінгу в турецькій столиці, де цього року відбувається самміт НАТО.

Хооп Схеффер наголосив на спільних цінностях країн НАТО. "Цінності, звичайно, стосуються верховенства права, вільних і справедливих виборів, відсутності утисків ЗМІ, свобод, які НАТО завжди захищало протягом десятиліть і захищає донині", - сказав генсек НАТО.

"Це також буде частиною сигналу, які союзники по НАТО дадуть завтра президенту Кучмі", - додав Хооп Схеффер.

"План дій, погоджений Україною і НАТО, та цільовий щорічний план, містять в собі усі ці елементи, які я перерахував. Отже, цей сигнал такий", - сказав він.

"Добре, що ви (Україна) тут (на саміті в Стамбулі). Ми віддаємо належне вашій активності та повній участі у різних заходах. Україна робить добру роботу. Але не забувайте, що подальша інтеграція в євро-атлантичні структури означає захист та повагу до цінностей, які є основоположними для НАТО", - підкреслив Хооп Схеффер.

Він також відзначив, що "Україна пройшла довгий шлях в оборонній реформі – одному з найважливіших елементів щодо свого наміру наблизитися до євро-атлантичних структур".

"З Україною у НАТО дуже важливе партнерство. Україна бере дуже активну участь і відіграє важливу роль у цілій низці заходів. І я віддаю цьому належне", - сказав генсек НАТО.

Як відомо, у вівторок в Стамбулі відбудеться засідання на найвищому рівні комісії "Україна-НАТО", на якому головуватимуть Кучма і Хооп Схеффер. Також очікується присутність президента США Буша.

Після цього відбудеться засідання Ради євроатлантичного партнерства. Представники країн НАТО та партнерів Альянсу будуть сидіти за "англійською розсадкою" – тобто у послідовності за назвами держав англійською мовою. Таким чином сусідами Кучми будуть президент Туреччини Сезер та британський прем’єр Блер.

На самміті НАТО в Празі в 2002 було застосовано розсадку за назвою країн французькою мовою – щоб унеможливити сусідство Кучми з Блером. Британія та США тоді звинуватили Кучму у схваленні продажу радарів "Кольчуга" до Іраку.

"Українська правда", Стамбул

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування