Кандидат у президенти США святкує День Конституції з українцями

Понеділок, 28 червня 2004, 21:41
Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джон Керрі поздоровив український народ з річницею Конституції України.

"Я поздоровляю український народ з річницею Конституції й аплодую його прагненню до більш сильної демократії і майбутнього, що подає надії. Україна - це важлива європейська держава й американський союзник, і я вдячний за внесок, що вона зробила в забезпечення безпеки у світі. Крім того, я висловлюю подяку за внесок, що зробила українська діаспора в Америці, і з задоволенням святкую День Конституції України з ними", - відзначається в заяві Керрі з нагоди Дня Конституції України і 40-річчя зведення пам'ятника Тарасу Шевченку у Вашингтоні.

Текст заяви розміщено на сайті www.brama.com

"Я пишаюся тим, що відзначаю восьму річницю Конституції України. Це відбулося 28 червня 1996, коли громадяни України зміцнили свій суверенітет і незалежність після 75 років правління комуністичного режиму. Сьогодні, коли Україна готується до майбутніх президентських виборів, в українців є шанс продемонструвати силу демократії, обравши свого майбутнього лідера в ході виборів, що неупереджено і вільно виражають волю народу", - говориться в заяві Керрі.

Кандидат у президенти США також відзначив, що "економіка України є однією із тих, що найбільш динамічно розвиваються в Європі, і, зміцнюючи свою прихильність верховенству права і прозорості, Україна може дати своїм громадянам сильне почуття надії і перспективу".

Керрі висловив задоволення рівнем співробітництва між США й Україною. "Люди усього світу знаходяться в більшій безпеці завдяки спільним зусиллям двох країн у допомозі Україні звільнитися від ядерної зброї. Сьогодні українські військові працюють плече до плеча з американськими військами в Іраку, а нові відносини між Україною і НАТО передбачають більш ефективне співробітництво в миротворчій місії ООН на Балканах", - відзначив кандидат у президенти США.

"У такому ж дусі миру й свободи я також віддаю данину поваги 40-річчю зведення пам'ятника Тарасу Шевченку у Вашингтоні (округ Колумбія). Тарас Шевченко - захисник незалежності України, і його поезія прославляла історію українського народу. Народжений кріпаком, він присвятив своє життя незалежності України, і пам'ятник йому - гідний символ незалежності України", - говориться також у зверненні Керрі.

27 червня 1964 р. у Вашингтоні президент США Дауйт Ейзенхауер відкрив пам'ятник Тарасу Шевченку (автор - канадський скульптор українського походження Леонід Молодожанін (Лео Мол). За офіційними даними, на відкритті були присутні 100 тисяч осіб.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...