Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БУШ НЕ СЛУХАВ ПЕРШИЙ ВИСТУП КУЧМИ НА ЗАСІДАННІ УКРАЇНА-НАТО

Вівторок, 29 червня 2004, 10:12
Засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні під час саміту країн НАТО в Стамбулі розпочалося з конфузу.

Після відкриття засідання генсеком НАТО Яапом де Хооп Схефером з'ясувалося, що не працює система перекладу.

Пауза затягнулася на деcять хвилин, під час якої Хооп Схефер сказав, що не може працювати без перекладу. Також активно жестами показував необхідність перекладу канцлер Німеччини Герхард Шредер.

Участь у засіданні комісії Україна-НАТО взяв участь президент США Джордж Буш разом з держсекретарем Коліном Пауелом та міністром оборони Доналдом Рамсферлдом.

На засідання запізнився британський прем'єр Тоні Блер, а голова уряду Канади був відсутній.

Преса була присутня на перших 5 хвилинах зустрічі, під час виступили з короткими ремарками президент Кучма і керівник НАТО Схефер.

Схефер зазначив, що "Україна продемонструвала себе як експортера стабільності і безпеки у світі".

Також генсек НАТО наголосив, що вибори президента України "будуть можливістю продемонструвати відданість України цінностям НАТО". Він підкреслив на необхідності проведення вільних і чесних виборів президента та дотримання свободи слова під час президентської кампанії.

Кучма виступав на відкритті засідання Комісії Україна-НАТО близько хвилини. Він сказав, що зараз світове товариство перебуває у пошуку ефективних моделей протистояння головним світовим загрозам. Він також закликав НАТО "і надалі дотримуватися політики відкритих дверей".

Цей короткий виступ президента Кучми не слухав президент США Буш. Журналістам було видно, що на ньому не було навушників перекладу. Також навушників не було на прем'єрі Нідерландів Балькененде.

Відразу після закінчення виступів Кучми і Схефера журналістів попросили залишити приміщення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування