Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма погодився з генсеком НАТО, що він особисто відповідає за чесні вибори

Вівторок, 29 червня 2004, 12:05
Президент Леонід Кучма згодний з генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером, що вибори президента України повинні бути чесними та демократичними.

На прес-конференції після засідання комісії Україна-НАТО генсек сказав, що військових перетворень недостатньо для просування в Альянс.

"Члени НАТО знову вітали прагнення України повною мірою інтегруватися в євро-атлантичні структури", - сказав Хооп Схеффер. "Ми також вважаємо, і про це відверто сказали президенту Кучмі, що успіх цих зусиль (інтеграції в НАТО), можливо, вимагатимемо більше, ніж внесок військових підрозділів чи віськова реформа".

За його словами, інтеграція України в НАТО "вимагає підтримки відданості найвищим цінностям, які лежать в основі Альянсу".

Хооп Схеффер зазначив, що члени НАТО закликали Кучми "звернути особливу увагу на відповідальність українського керівництва за посилення демократії, свободу слова, свободу засобів масової інформації, верховенство права".

При цьому лідери країн НАТО "надають особливу увагу необхідності вільних і демократичних виборів".

"Члени Альянсу також висловили та підтвердили відданість підтримці України у здійсенні необхідних реформ у цій та іншій сферах", - сказав Хооп Схеффер.

"Без сумніву, ці цінності є основою дуже важливих стосунків між Україною і НАТО", - додав він.

"Отже, я вважаю, що була дуже корисна, відверта та чесна дискусія щодо цінностей, на яких стоїть НАТО і які НАТО завжди захищає", - закінчив генсек Альянсу.

У відповідь Кучма сказав, що на засіданні Україна-НАТО "мова ішла не тільки про військово-технічне співробітництво, але і демократичні перетворення, майбутні президентські вибори".

"Я все повністю поділяю сказане моїм шановним колегою", - сказав Кучма.

Схеффер також подякував Кучмі за приїзд на самміт НАТО. "Україна задоволена тим рівнем дискусії, який відбувся на самміті. Ми заклали добрі підвалини для співпраці між Україною і НАТО.", - заявив Кучма.

"Партнерство між НАТО і Україною є здоровим і таким, що розвивається, а також як передбачалося планом дій Україна-НАТО, підписаним у Празі", - сказав Схеффер.

"Українська правда", Стамбул

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування