Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після президентських виборів Ківалова посадять писати реєстр виборців?

Вівторок, 29 червня 2004, 13:37
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про Державний реєстр виборців.

За законопроект, внесений постійним представником президента в парламенті Олександром Задорожнім и членом фракції "Наша Украина" Юрієм Ключковським, проголосовали 333 народні депутати.

Законопроект передбачає створення єдиного Державного реєстру виборців, до якого заносяться персональні дані осіб, які володіють правом голосу, і використовуються при складанні списків виборців під час проведення виборів будь-якого рівня та референдумів, зокрема:

1) прізвище, ім’я, по-батькові (із зазначенням попередніх прізвищ, імен, по-батькові, якщо вони зазнавали зміни);
2) дата народження;
3) місце народження;
4) місце проживання;
5) дата набуття громадянства України;
6) відомості про дієздатність виборця.

Єдиний реєстр, як передбачає законопроект, складатиметься з загальнонаціонального списку виборців, що формується шляхом об’єднання регіональних, та місцевих реєстрів виборців.

Складання списків виборців має базуватися на відомостях Державного реєстру виборців і відбувається у тісній взаємодії з органами ведення реєстру.

До системи органів Державного реєстру виборців входять розпорядник Державного реєстру (ЦВК), територіальні уповноважені Державного реєстру та реєструючі органи.

Закон про держреєстр в разі його остаточного схвалення набирає чинності з 1 січня 2005 року.

Також Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект Закону України "Про гарантії виборчих прав громадян", несений народним депутатом Ключковським. Відповідне рішення підтримали 227 депутатів.

Законопроект передбачає для громадян України право активного виборчого права (права голосу на виборах та референдумах), пасивного виборчого права (права бути кандидатом на виборах) та номінаційного виборчого права (яке розглядається у двох аспектах: щодо виборів – як право висувати кандидатів; щодо референдумів – як право ініціювати референдум та формулювати питання референдуму).


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування