Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал Кравченко про те як "пацани з АП" готували візит Кучми в Баден-Баден

Вівторок, 29 червня 2004, 14:02
Під час попереднього спілкування з "Українською правдою" Валерій Кравченко припустив, що вся ця Баден-Баденська трагікомедія, на його особисту думку, відбулася з однієї причини: "за організацію візиту Кучми взялися пацани з адміністрації президента – Медведчук, Бакай, Чернявський".

Саме ці панове вирішили перебрати на себе головний біль МЗСу та СБУ.

Тепер двоє перших змушені писати відповіді на депутатські запити, хто ж сплатив за лікування президента в Німеччині, яке, за підрахунками УП на підставі прайсу клініки, могло обійтися в щонайменше 60 тисяч євро. Про роль пана Чернявського у всій цій історії трохи нижче.

До речі, як виявилося, своє здоров'я на баден-баденській бальнеотерапії поправляв не тільки гарант, але й його охоронці. Про це під час другого телефонного контакту розповів "Українській правді" генерал Валерій Кравченко, який погодився розповісти ще про деякі подробиці різдвяного відпочинку Кучми.

За його словами, разом з президентом Кучмою медичне обстеження пройшли також керівник президентської охорони Ляшко та його заступник Жук.

Як відомо, прайс Макс Грюндіг Клінік передбачає цінову вилку на медичне обстеження від 1200 євро за базову програму до 2 000 – за розширену програму, що включає електрокардіограму, рентген легенів, ультразвук серця, органів черевної порожнини, обстеження простати, аналізи крові, сечі; перевірку функцій серця, легенів, щитовидки, печінки, шлунку, кишок, залоз, найбільших факторів ризику тощо.

Привідкривши напередодні завісу над перебуванням 45 персон родини Кучми на відпочинку в Баден-Бадені, на цей раз генерал розповів про деякі подробиці підготовки горезвісного відпочинку в Макс Грюндіг Клінік.

Ми вміщуємо другу заяву генерала Кравченка, яку він зробив для "Української правди" на умовах його дослівного цитування:

"Практично міністерство закордонних справ України й Служба безпеки України були відсторонені від підготовки візиту президента в Баден-Баден. Цього разу адміністрація президента вирішила сама взяти на себе функції цих двох відомств. Від Жори Чернявського (керівник відділу протоколу АП) на ім'я посла України у Федеративній Республіці Німеччина Пономаренка Анатолія Георгійовича надійшло, якщо мені не зраджує пам'ять, всього два безграмотних листи щодо візиту президента.

Перше датовано 15 грудня 2003 року за номером 18-03/1080 із позначкою "терміново". У ньому повідомлялося, що президент України "продовжить післяопераційну реабілітацію у ФРН, земля Баден-Вюртенберг. Прибуття до міста Штудгарт заплановане на 23 грудня цього року. Термін перебування орієнтовно 25 днів. При цьому направляємо список співробітників охорони президента України, які супроводжуватимуть главу держави. Просимо оформити необхідний дозвіл на носіння зброї у компетентних органах ФРН".

При цьому додавався список охорони – 16 чоловік, включаючи керівника охорони президента Ляшка Володимира Олексійовича і його заступника Жука Валентина Анатолійовича. Забігаючи наперед, необхідно відзначити, що в цього Жука (мається на увазі прізвище) із моменту його появи в Німеччині і до закінчення візиту президента був такий, знаєте, однаковий вираз обличчя – такий агресивний і трохи насторожено дурнуватий. На це багато хто звернули увагу, включаючи персонал Макс Грюндіг Клінік. Я вже повідомляв, що в клініці, поряд із президентом, медичне обстеження пройшли також Жук і Ляшко.

Отож, одержавши такий лист, звичайно в таких випадках готується "вербальна нота" на ім'я міністерства закордонних справ приймаючої сторони. Але оскільки в листі не вказувалися: а) конкретне місце прибуття президента (аеропорт, залізничний вокзал, автобусна станція тощо) ; б) засіб доставки президента (літак, потяг, автобус); в) план польоту, якщо це літак, а саме рейс літака, маршрут польоту, мета польоту, склад делегації, екіпаж, а також графік польоту, то природно без таких даних не можна було інформувати МЗС ФРН про прибуття такого важливого гостя, яким є президент країни.

Почалися судорожні телефонні дзвінки посла в адміністрацію президента. А там, повний атас! Ніхто нічого толком не знає. З цієї чи іншої причини, але візит президента переносився тричі - на 23 грудня, потім на 25 грудня і, нарешті, на 26 грудня.

22 грудня 2003 року за номером 18-03/1107, також із позначкою ТЕРМІНОВО надійшов другий і останній лист з адміністрації президента за підписом Чернявського. На рідкість короткий і беззмістовний. "При цьому направляємо вам список осіб, які супроводжуватимуть президента України Л.Д. Кучму під час перебування у ФРН та прибувають спецлітаком Іл-62 25 грудня цього року. Просимо вирішити питання щодо проведення прикордонних та митних формальностей відповідно до статусу гостей.

Далі буде...."

Під час наступного сеансу генерал Кравченко обіцяє розповісти, хто ж таки насправді був спонсором лікування президента Кучми в Баден-Бадені.


Читайте також:

Генерал Кравченко розповідає про те, що сталося в Баден-Бадені під час лікування Кучми

Кучма поїхав до Баден-Бадену після звернень "провідних вітчизняних та іноземних діячів"

Для АП не існує питання про операцію Кучмі в Карлсруе

У Карлсруе Кучмі було зроблено таємну операцію?

Баден-баденські спонсори Кучми

Не шукайте Кучму в Баден-Бадені. Він у гостях у Бакая

Бакай відповів, за чий рахунок Кучма відпочивав у Баден-Бадені

Кучма помер? Кучма живий!

На Кучму готували замах у Баден-Бадені, але Кравченко не захотів його врятувати

ЗАМАХ НА КУЧМУ В БАДЕН-БАДЕНІ "ОРГАНІЗУВАЛИ" У ДОНЕЦЬКУ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...