Перед самітом Україна - ЄС Кучма попередив про свої умови

Вівторок, 29 червня 2004, 14:18
Без визначення реальных перспектив отримання статусу ринкової економіки Україна не поспішатиме укладати План дій з ЄС.

Про це у вівторок, 29 червня заявив президент України Леонід Кучма під час зустрічі з прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Яном Петером Балкененде, яка відбулася в рамках проведення засідання Комісії “Україна-НАТО” у Стамбулі.

Як зазначає прес-служба президента, під час бесіди було обговорено питання європейської інтеграції України і підготовку до саміту “Україна-ЄС”, що проходитиме в Гаазі 7-8 липня поточного року.

Президент України наголосив, що переговори щодо укладення Плану дій з Європейським Союзом повинні призвести до спільного вироблення конкретної програми співробітництва з ЄС, відповідальність за реалізацію якої візьмуть на себе як Україна, так і Європейський Союз.

На цьому етапі для України принциповим є визначення реальних перспектив отримання нашою державою статусу країни з ринковою економікою, доступ на ринки товарів та послуг, лібералізація візового режиму та низка інших питань, які зачіпають інтереси українських підприємств та громадян.

В разі, якщо Європейський Союз не буде готовий до таких рішень, переговори з укладення Плану дій, переконаний Президент України, варто продовжити з тим, щоб, не обмежуючи себе в часі, вийти на прийнятні для інтересів України умови взаємодії.

У ході зустрічі Ян Петер Балкененде подякував Леонідові Кучмі за особисту підтримку у питанні повернення до Нідерландів колекції рисунків XV-XVII ст. з колекції Франца Кенігса, передачу яких було остаточно завершено 23 червня цього року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування