Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб Ющенко виступив перед кіровоградцями, Червоненко ліг під бульдозер

Вівторок, 29 червня 2004, 19:11
Ющенко назвав "патологічною" поведінку влади, яка перешкоджає його зустрічам з громадянами.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

На думку Ющенка, нинішні високопосадовці в Україні бояться відкритого спілкування з громадянами. "Влада не звикла говорити з громадою, отже, вона не поважає власних громадян", – зауважив лідер "Нашої України".

"Мені прикро бачити постійний маразм із перекриттям доріг, із раптовим ремонтуванням площ, із обледенінням злітної смуги в 30-градусну спеку, мені прикро за незручності, які громадянам доводиться відчувати через недолугість чиновників, але нас такі хуліганські вчинки з боку влади не зупинять", - наголосив Ющенко.

За його словами, такі дії державних чиновників високого рангу принижують громаду, інтереси якої вони представляють, а також принижують самих чиновників.

"Коли я бачу, скільки зусиль влада витрачає на зрив зустрічей, на перекопування доріг, на переслідування та адміністративний тиск на засоби масової інформації, то у мене виникає запитання: яких би успіхів могла досягти наша держава, якби чиновники цю енергію спрямовували у корисне для суспільства русло – на вирішення комунальних, соціальних, економічних проблем!" – заявив Віктор Ющенко.

У понеділок, 28 червня, Ющенко разом з віце-спікером Верховної Ради Олександром Зінченком та народними депутатами України Євгеном Червоненком, Олександром Третьяковим, Борисом Беспалим та Василем Червонієм провели ряд зустрічей з жителями Кіровоградщини.

При цьому, повідомляє прес-служба, "на центральному майдані обласного центру – площі Кірова, де напередодні відбувся великий концерт з нагоди Дня молоді, у вихідний день – День Конституції близько 10.00 розпочалися "ремонтні роботи".

"Терміновість, секретність та поспішність цих робіт, а також відсутність будь-якої документації щодо виконаних робіт дає підстави стверджувати, що "ремонт" був зумовлений візитом в Кіровоград Віктора Ющенка, який попередив владу про намір зустрітися з виборцями на цьому майдані", - продовжує прес-служба.

З посиланням на народного депутата Євгена Червоненка прес-служба повідомляє, що " робітники зізнавалися у приватному спілкуванні з депутатами, що їх знімали з інших об’єктів і звозили в центр міста під страхом звільнення".

Народним депутатам вдалося перешкодити руйнуванню сцени, на якій мав виступити Віктор Ющенко – Червоненко ліг перед бульдозером і перегородив йому шлях, повідомляє прес-служба.

За словами народного депутата, сміттєвози, які стояли неподалік від сцени, залишили центр міста одразу після того, як Ющенко поїхав на радіоефір, хоча зустріч інших депутатів з виборцями ще продовжувалася

"Наші спроби зв’язатися з керівництвом обласного Управління внутрішніх справ ні до чого не призвели. Однак у нас є інформація, що в багатьох населених пунктах, звідки планувалося організовувати поїздки прихильників Ющенка в Кіровоград, міліція відбирала посвідчення у водіїв, які везли організовані партійні групи в обласний центр", - повідомив Червоненко.

"Отже, правоохоронні органи знову використовуються владою як каральний орган, а не як інструмент боротьби зі злочинністю", - заявив народний депутат.
Попри тиск влади та перешкоди, на центральній площі Кіровограда зібралося близько семи тисяч громадян. Зустріч Ющенка з кіровоградцями пройшла успішно.

Проте під час виступу в ефірі Віктора Ющенка на кіровоградському радіо "Новий день" (101,9 FМ), що мав відбутися о 18:30, одразу по закінченні зустрічі з мешканцями обласного центру, після 10 хвилин від початку прямого ефіру в студії раптово зникла електроенергія.

Як з’ясувалося трохи пізніше, офіційна причина ситуації полягала в виході з ладу підстанції, до якої були підключені студія "Нового дня" та передавач радіостанції.

За кілька хвилин енергія з’явилася, але передавач радіостанції все ще залишався без живлення. Було прийняте рішення записати інтерв’ю Ющенка та пізніше видати його в ефір на радіо "Новий день".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...