СБУ і РНБО мають розібратися з розпалюванням ворожнечі "режимом Кучми, Януковича, Медведчука"

Середа, 30 червня 2004, 11:23
Фракція "Нашої України" звертається до Служби безпеки України і Ради нацбезпеки з вимогою розслідкувати факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі і використання фашистської символіки.

Про це заявив з трибуни парламенту представник "Нашої України" Микола Томенко.

За словами народного депутата, "режим Кучми, Януковича, Медведчука " використовує карту розпалювання міжнаціональної ворожнечі для дискредитації лідера блоку Віктора Ющенка.

Як приклад він назвав суботню акцію УНА Коваленка, яка під фашистськими прапорами проголосила про підтримку лідера "Нашої України" Ющенка як кандидата в президента.

За його словами, за цю акцію деякими силами було заплачено 7-10 тисяч доларів, хоча "ціна насправді набагато більша - розпалювання міжнаціональної ворожнечі".

Він нагадав, що влада так і не покарала тих, хто використовував фашистські біг-борди в Донецьку, а у Львові "щомісяця б'ється одна й та сама шибка в Російському центрі, в чому одна й та сама людина, на одних і тих самих каналах звинувачує львівських націоналістів".

Томенко наголосив, що "режим Кучми, Януковича і Медведчука, як і керівники каналів і журналісти, що це висвітлюють мають розуміти, що за такі дії наступає кримінальна відповідальність".

За його словами, "єдине, що нам вдалося за роки незалежності в цій країні не допустити міжнаціональними ворожнечі і якщо влада хоче знищити це, лише щоб дискредитувати Ющенка, то така влада не гідна називатися владою".

Українська правда


Читайте також:

Ющенка відмежовують від провокаторів з УНА

УНА, яку підозрюють у зв`язках з Банковою, нав`язується Ющенку

УНА-провокатори з символікою SS хочуть підтримати Ющенка і не виключають вуличних боїв

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування