Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНУ МОЖУТЬ ПОЧАТИ ВИКЛЮЧАТИ З ПАРЄ ВЖЕ ПЕРЕД ВИБОРАМИ

Середа, 30 червня 2004, 11:44
Не виключено, що на наступній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 4-8 жовтня пройдуть дебати з українського питання.

Про це заявила у вівторок співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ренате Вольвенд, повідомляє радіо "Німецька хвиля"

Поки винесення українського питання на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи не заплановано, адже вона відбуватиметься за кілька тижнів до президентських виборів в Україні, каже Вольвенд.

Втім, необхідність провести такі дебати може з'явитися, якщо триватиме процес реформування Конституції України.

Моніторинговий комітет і керівництво ПАРЄ вже неодноразово, останнього разу минулого тижня, закликали Україну не змінювати Конституцію напередодні президентських виборів наприкінці жовтня. Рада Європи вважає, що спершу в Україні мають пройти вільні й чесні вибори, і лише після них продовжитися реформування Основного закону.

Втім, політична реформа триває, підкреслює Вольвенд, і з України до Страсбурга досі не надійшло вагомого пояснення необхідності конституційних змін: "Ми ще достоту не знаємо, яка мета переслідується конституційною реформою, яку зараз намагаються "пробоксувати" в Україні".

Вольвенд сподівається однак, що Україну не виключать з Ради Європи.

Як відомо, на лютневій сесії ПАРЄ було ухвалено резолюцію щодо України, яка передбачала призупинення членства України в Раді Європи у випадку, якщо будуть внесені зміни до Конституції в спосіб, що суперечить Конституції і не буде забезпечено чесні і прозорі вибори президента.

ПАРЄ збиралася провести дебати з українського питання вже після виборів президента в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування