Після того як Україна "дала ляпас Європі", сюди знову їдуть Северінсен і Вольвенд

Середа, 30 червня 2004, 12:13
Доповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен та Ренате Вольвенд мають намір у кінці серпня відвідати Донецьк і Дніпропетровськ.

Про це заявив голова української делегації у ПАРЄ Борис Олійник у середу в парламенті, доповідаючи про результати участі делегації у літній сесії організації.

Олійник також зазначив, що "українське питання" може бути розглянуте на жовтневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

За його словами, на літній сесії "Україні обійшлося тільки на перший погляд", оскільки було заслухано звіт Моніторингового комітету, де висловлено хвилювання щодо поспішного проведення політреформи та рекомендовано провести її вже після виборів президента.

"Однак вже під час сесії було проголосовано в першому читанні зміни до Конституції. Ця звістка так зворушила деяких членів ПАРЄ, що вони схопилися за голову", - зазначив Олійник.

"Але ми варті, щоб нас "віншували" на наступній сесії ПАРЄ", - додав він.

В той же час народний депутат Сергій Головатий, який нещодавно став членом Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи, заявив, що "Україна близька до європейської ганьби" і що до України будуть вжиті заходи, якщо вона продовжить проведення політреформи.

Він зазначив, що на лютневій сесії ПАРЄ було зроблене "115 китайське попередження Україні", коли було ухвалено резолюцію, яка рекомендувала утриматись від внесення змін до Конституції способом, що суперечить Конституції, і провести чесні вибори.

"Проголосувавши те (зміни до Конституції), що було предметом критики в лютому, вона (Україна) дала ляпаса Раді Європи", - зазначив депутат.

"Я розумію цивілізаційну ненависть Медведчука, який хоче виштовхати Україну з Європи. Для цього було створене Мукачеве, затіяна політреформа", - зазначив Головатий.

"Не зробіть так, щоб у жовтні на нас подивилися як на диких людей", - закликав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування