Керівництво "Воля-Кабель" затримали за порнографію, а не трансляцію парламенту?

Середа, 30 червня 2004, 13:44
Прокуратура Дніпровського району міста Києва 29 червня 2004 року затримала директора ЗАТ "Воля-кабель" Сергія Бойка, а також його заступника Валерія Салямова за розповсюдження порнографічної продукції, здійснення діяльності з порушенням ліцензійних умов.

Про це повідомляє у середу прокуратура Києва.

За словами прокуратури, на даний час слідство у справі триває.

Прес-служба відзначає, що раніше органами прокуратури Києва було проведено перевірки щодо викриття та запобігання фактам розповсюдження в столиці порнографічної продукції і продукції, яка пропагує культ насильства та жорстокості.

За результатами перевірок порушено 29 кримінальних справ, з яких вже 18 скеровано до суду.

Зокрема, під час перевірки щодо здійснення діяльності по наданню послуг з кабельного телебачення ЗАТ "Воля-кабель" встановлено, що крім стандартного переліку телеканалів, товариство пропонує споживачам набір каналів "Дорослий", що транслюються мовою оригіналу без перекладу на українську мову: Private Gold, Spice Platinum, Private Blue.

Перелічені канали відповідно до наданої Національною радою з питань телебачення та радіомовлення ліцензії не входять до складу переліку каналів дозволених для ретрансляції і демонструють зображення, які, згідно висновків Міністерства культури і мистецтв України, є порнографією, зазначає прес-служба прокуратури.

За фактами розповсюдження ЗАТ "Воля-кабель" порнографії органами прокуратури міста Києва порушено три кримінальні справи (стаття 301 Кримінального кодексу України).

Крім того, прокуратурою столиці закінчено розслідуванням та направлено до суду кримінальну справу за фактом здійснення ЗАТ "Воля-кабель" безліцензійної діяльності у сфері телерадіомовлення (стаття 202 частина 1 Кримінального кодексу України).

Прокуратурою Києва встановлено, що ЗАТ "Воля-кабель" у 2003 році здійснювало трансляцію (розповсюдження) телепрограм та передач телерадіоорганізацій з використанням мереж кабельного телебачення без відповідної ліцензії Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, що передбачено чинним законодавством.

ЗАТ "Воля-кабель" є найбільшим столичним оператором кабельних мереж. До пакету, пропонованого "Воля-кабель" глядачам входять 5-ий канал і канал "Рада", що транслюють засідання Верховної Ради.

Народний депутат Юрій Кармазін у середу у парламенті заявив, на керівництво "Воля-кабель" нібито чинився тиск після того як оператор почав трансляцію парламентського каналу і 5-го каналу.

Читайте також:

Литвин доручив Зінченку розібратися з тиском на "5-ий канал"




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування