Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступника редактора "України молодої" притягнули до суду

Середа, 30 червня 2004, 14:13
Заступник редактора газети "Україна молода" Олена Зварич притягнута як співвідповідач за позовом до видання помічника заступника глави СДПУ(о) – редактора газети "Антена" Валерія Воротніка та тимчасово безробітної Марії Самбур.

Рішення притягнути Зварич суддя Тетяна Ізмайлова винесла на засіданні суду в середу.

Як відомо, Самбур і Воротнік судяться з "Україною молодою" через інтерв'ю власника радіо "Континент" Сергія Шолоха, де він заявив про пропозицію цих осіб оприлюднити версію убивства Георгія Гонгадзе, де б не фігурував Леонід Кучма.

"Мені здається дивним притягнення мене до відповідальності, позаяк у позовній заяві немає жодного зауваження до моїх запитань Шолоху, є претензії до відповідей Сергія Шолоха", - прокоментувала ситуацію "Українській правді" Зварич.

"Мені дивно, коли судять інтерв'ю як жанр журналістики", - додала вона. За словами, Зварич, "Самбур не змогла сказати, чим саме мої журналістські запитання до Шолоха завдали моральної шкоди Самбур".

Також Зварич повідомила, що під час слухання відбулися дискусії між адвокатом "України молодої" та Самбур щодо недоречності притягнення редакції "Україна молода" як неіснуючої юридичної особи.

"Зрештою, Самбур погодилася вказати у позові одним із відповідачів ПП "Україна молода", - розповіла Зварич.

На засіданні суду в середу позивачі зняли вимогу притягнути до відповідальності головного редактора "України молодої" Михайла Дорошенка.

"На запитання, як Дорошенко зашкодив честі та гідності Самбур, позивачка відповісти не змогла", - пояснила Зварич.

У зв'язку з тим, що позовна заява буде переоформлюватися, бо позивачі назвали нових відповідачів, а також через те, що судді йдуть у відпустку, суддя Ізмайлова оголосила перерву в суді до 31 серпня.

Як відомо, Самбур і Воротнік так само судяться з "Українською правдою", в тому числі за передрук інтерв'ю з "України молодої".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування