Перед візитом Януковича в Одесу вчителям роздали "правильні" питання до нього

Середа, 30 червня 2004, 14:23
Одеських учителів змушують збиратися на центральній вулиці міста та зображати підтримку прем'єр-міністра Віктора Януковича, який відвідує місто з робочим візитом.

Про це повідомляє одеський регіональний штаб "Нашої України"

За інформацією штабу, існують численні свідчення місцевих вчителів, яких змушують у середу з 11.00 до 12.00 орієнтовно на вулиці Дерибасівській зображати народ, що "гаряче підтримує Віктора Януковича". Подібні вказівки надійшли в усі школи Одеси. Явка для директорів шкіл і вчителів - обов'язкова.

Крім цього, напередодні цього візиту директори шкіл і педагоги разом з представниками мерії вивчали напам’ять запитання, які їм було доручено задати прем'єр-міністрові, зазначає прес-служба "Нашої України".

"Вся ця лицемірна практика нагадує період радянського брежнєвського застою, коли загальний "одобрямс" організовувався КПРС і КДБ. Сьогодні, начебто, немає ні КПРС, ні КДБ, але методи й форми роботи влади не змінилися. Це й зрозуміло: люди, що служили тій системі, сьогодні залишилися при владі", - йдеться в повідомленні представництва "Нашої України".

"Примус працівників бюджетних організацій до демонстрації підтримки і "всенародної любові" до провладного кандидата в Президенти – це свідчення грубого попрання Конституції і міжнародних стандартів прав людини. Це також демонструє, наскільки "щирі і правдиві" завірення високих посадових осіб України з приводу прозорості й демократичності майбутніх президентських виборів", - говориться в повідомленні.

"Наша Україна" виражає свій рішучий протест проти "знущання над працівниками освіти й закликає припинити подібну практику".

"Ми звертаємося до прем'єр-міністра Віктора Януковича з вимогою зупинити своїх підлеглих, що порушують Основний Закон України, використовують адміністративний ресурс ще до початку офіційної виборчої кампанії", - йдеться в повідомленні Одеського регіонального штабу "Нашої України".

"З іншого боку, використання саме таких методів наочно демонструє страх влади перед неминучою поразкою на виборах у жовтні 2004 року, а також усвідомлення режимом факту, що інакше, крім як наказами, всенародної підтримки їхній кандидат не отримає", - зазначає прес-служба блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування