Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти попросили Медведчука "приструнити" депутата з СДПУ(о)

Середа, 30 червня 2004, 16:42
Студенти Сумського національного державного університету закликали голову адміністрації президента Віктора Медведчука вплинути на їхнього ректора, депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

З таким проханням звернулися студенти в середу у своєму відкритому листі Віктору Медведчуку, текст якого оприлюднив інформ-центр "Студентського руху опору об'єднанню вузів у Сумах".

Студенти вимагають звільнення народного депутата фракції СДПУ(о) Царенка з посади ректора Сумського національного університету, а також ліквідації самого університету, створеного на базі трьох сумських вузів наказом президента і постановою Кабміну.

"Ми просимо вас, навести порядок і приструнити свого депутата, змусити діяти його в рамках закону, тобто або звільнити депутатське крісло у Верховній Раді, або звільнити крісло ректора СНУ", - йдеться в листі.

"Демократія сходить на сході", так написано на сайті Соціал-демократичної молоді, але поки ми, молодь сходу України, завдяки Царенку, спостерігаємо зворотнє", - написали Медведчуку студенти.

"Ми сподіваємося, що цілі, задекларовані Вами і СДПУ(о), є щирими і справжніми, a Царенко - лише та горезвісна ложка дьогтю, яка здатна зіпсувати будь-яке, навіть найсвятіше започаткування", - також відзначили студенти.

"Зараз 12 ночі, на вулиці йде дощ, нам холодно і страшно. Сподіваємося на тепло і світло, того сонця демократії, сподіваємося на вас Віктор Володимирович", - говориться в пост скріптумі до листа.

"Невже дії Царенка - це ті самі принципи демократії і соціальної справедливості, що декларує ваша партія? На ваших сайтах, все дуже розумно і правильно розписано. Багато з чим хочеться погодитися і підтримати. Ми віримо, що це ваші щирі цілі, Вікторе Володимировичу, але такі як депутат Царенко, ніколи не дозволять реалізувати їх", - йдеться у листі.

"Така людина не вміє і не хоче працювати з людьми, погрози і диктатура - от стиль його роботи, нічого загального не мають з демократичними ідеалами вашої партії", - стверджують студенти в листі.

Вони також розповіли Медведчуку про те, що Царенко "має дуже погану репутацію в Сумах, через те, що він очолює Сумський аграрний університет - вуз, що відрізняється безправ'ям студентів".

"Дійшло до того, що рівень освіти студентів цього вузу знизився настільки, що в оголошеннях щодо прийому на роботу пишуть: "Крім випускників СНАУ". Тому природньо, особистість Олександра Царенко, на посаді ректора об'єднаних університетів, усі сприйняли насторожено", - йдеться у листі.

Студенти також розповіли, що на мітингу, організованому ними проти Царенка, у День Конституції, зібралося більше 2000 чоловік.

"Мітинг відбувся навіть незважаючи на тиск із боку адміністрації і самого Царенка. Так, батькам дівчини-активістки, загрожували якісь кримінальні особистості, що погрожували розправою, у випадку її участі в мітингу. Погрожували також іншим учасникам мітингу", - розповіли студенти.

"Царенко завіряв, що є повновладним хазяїном Сум, і навіть губернатор-Щербань, у нього в руках. Тому що, він нібито, водить дружбу з вами, Віктор Володимирович", - пишуть студенти в листі.

"Українська правда"

Читайте також:

Студенти другий день чинять опір "бєспрєдєлу СДПУ(о)". До них їдуть депутати

Сумські студенти оголосили війну "бєспрєдєлу СДПУ(о)"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування