Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польша шокована рішенням України на користь Росії

Неділя, 11 липня 2004, 16:59
Польща розцінює рішення українського уряду про реверс нафтопроводу Одеса-Броди як відвернення України від європейської інтеграції.

Про це заявив польський віце-прем'єр Єжи Хауснер. На його думку, напрямок роботи нафтопроводу є однією зі складових суперечок серед української еліти щодо подальшої інтеграції України.

Єжи Хауснер сказав, що Польща здивована рішенням українського уряду, від якого вона "не в захваті".

Також про те, що рішення щодо реверсу підриває довіру європейських партнерів до України, заявила радник посольства Польщі в Україні Анна Лучинська-Ставронська.

"Я глибоко здивована рішенням, яке ухвалила українська сторона, адже рішення про реверс суперечить нещодавно ухваленому рішенню про створення україно – польського підприємства для добудови нафтопроводу до Плоцька", - сказала Лучинська-Ставронська.

"Це тим більше дивно, що ми не маємо жодних повідомлень про те, що йде перегляд пунктів, за якими вже було досягнуто домовленостей", - додала вона.

Лучинська-Ставронська також заявила, що рішення про реверс підриває довіру партнерів до України, отже надзвичайно важливий для ЄС економічний проект тепер під питанням.

Як відомо, на початку липня український уряд змінив свою таки постанову, дозволивши реверс нафтопроводу Одеса-Броди. "Укртранснафта" отримала дозвіл укласти з російсько-британською компанією ТНК-Бі-Пі, угоду на експлуатацію нафтропроводу Одеса-Броди у реверсному напрямку.

Раніше Україна і Польща уклали угоду про добудову нафтопроводу Одеса-Броди до польського Плоцька.

Українська служба Бі-Бі-Сі, Українська служба "Німецької хвилі"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування