ДЛЯ КУЧМИ ЮЩЕНКО СХОЖИЙ НА "САМОЗВАНЦЯ" І "ТОВАРІЩА"

Неділя, 11 липня 2004, 20:33
Президент Леонід Кучма критикує Віктора Ющенка за популізм у передвиборчих заявах.

В ефірі програми "Епіцентр" каналу "1+1" Кучму попросили охарактеризувати заяви кандидатів у президенти при їх висуненні.

"Петро Миколайович (Симоненко) мене не здивував, ми з ним колеги по двох виборчих кампаніях. І добре розуміємо один одного, хто і які цілі ставить", - сказав Кучма.

На думку президента, "Янукович усе правильно казав на своєму з’їзді". "Хотілося, щоб сталі більше в голосі було", - додав він.

За словами Кучми, за Януковича "говорять його справи конкретні, справи уряду". "А сором’язливість – це така річ, яка проходить".

Виступ Ющенка Кучмі сподобався менше: "Віктор Ющенко, здається, у своїй промові перестав бути паном, а став товарищем".

"Його промова – це виступ комуніста, популіста. Він взяв на себе завдання не те, яке може виконати, бо треба весь час сперечатися з головним комуністом Петром Симоненком, а у нього досвіду більше, ніж у Віктора Андрійовича", - зазначив Кучма.

"Звертаюся до всіх кандидатів, у тому числі Віктора Ющенка: обіцяти, що наступного дня після перемоги ви всі (громадяни) будете в раю – коректо кажучи, це не зовсім морально", - заявив Кучма.

"Ми багато чуємо про моральність, а коли з перших днів багато депутатів спекулюють на довірливості наших людей, то треба говорити вслух, що це не так".

Розкритикував Кучма і рішення Ющенка балотуватися шляхом самовисування: "Це його право, як і право кожного. Але хотів би трошки додати гумору: Самовисування звучить приблизно як самозванець. І це з російської історії ми знаємо".

"Ми перейшли на європейську модель пропорційних виборів (парламенту). Переважна більшість сил зрозуміли, що цей шлях – європейський шлях. На найвищу посаду повинні іти від певної політичної сили, і кандидат представляє колективну лінію політичної сили".

На думку Кучми, якщо кандидат висувається від конкретної політсили - "це надійна гарантія, бо ти не будеш діяти відмінно від платформи, від якої ти ідеш".

"Кожного кандидата питатимуть: шановний, у вас команда є? Як тут відповідати (у випадку самовисування)?", - запитав Кучма.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News