Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма прогнозує, що вибори-2004 перетворяться на війну Гітлера з СРСР

Неділя, 11 липня 2004, 21:24
Президент Леонід Кучма скептично ставиться до договору про чесні вибори, які пропонується укласти між основними претендентами на посаду президента.

"Це мені нагадує горезвісну угоду між Радянським Союзом і Німеччиною (пакт Молотова-Ріббентропа) про ненапад. І чим це завершилося?", - сказав Кучма в ефірі програми "Епіцентр" на каналі "1+1".

Кучма сказав, що жоден політик "не виступав би проти чесних прозорих демократичних виборів".

"Треба просто дотримуватися закону, Конституції. І це головна гарантія проведення чесних прозорих виборів. Я хочу запевнити, що робитиму все, щоб процес відбувався таким чином, а не по іншому сценарію", - сказав Кучма.

За його словами, вибори 2004 мають "не тільки практичне завдання – хто буде майбутнім президентом". Важливо також, "як ми проведемо вибори".

"Чи здатні ми продемонструвати світу, що готові робите це за загальновизнаними світовими нормам, відповідно до закону і Конституції".

Кучма спрогнозував, що на виборах буде стільки закордонних спостерігачів, скільки "у жодній країні не було".

Водночас він знову сказав, що проти того, аби приїхали спостерігачі "із заготовленим рішенням – якщо не наш кандидат переміг, значить вибори не чесні".

На питання ведучого Вячеслава Піховшека, що наступний рік називають роком Віктора Ющенка, Кучма сказав: "А чого тільки наступний рік? Чого не 2010? А чого не роком Піховшека чи ще когось?".

"1999 рік – рік Пустовойтенка, 2000 – рік Ющенка, 2001 – рік Кінаха, 2003 – це рік Януковича. По великому рахунку, це роки президента Кучми. Я на себе брав всі політичні рішення, всі економічні рішення. Уряд – це інструмент".

На питання про 10 років свого президентства, які виповнилися 10 липня, Кучма сказав: "Коли подумаєш, що десять років... Як одна мить! Здається, що тільки вчора мене обрали президентом, а уже сьогодні закінчується другий термін".

Кучма сказав, що зараз він робить "економічний звіт – щось на зразок книжки – де аналізую, що зроблено за ці роки".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування