Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правоохоронці не причетні до смерті Александрова?

Понеділок, 12 липня 2004, 14:30
Генпрокуратура не встановила фактів безпосередньої причетності працівників органів внутрішніх справ до убивства Ігоря Александрова.

Про це на брифінгу в Генпрокуратурі заявив заступник голови прес-служби Юрій Бойченко.

В той же час він зауважив, що щодо працівників органів, які підробили документи і вмовили Вередюка на визнання вбивцею, порушено кримінальну справу.

Бойченко зазначив, що справа про убивство Александрова найближчими днями передається до Верховного суду, який має визначити апеляційний суд, що розглядатиме цю справу. Він також додав, що Генпрокуратура вимагатиме для вбивць вищої міри покарання – довічного ув'язнення.

За інформацією Бойченка, "притягнуто до відповідальності 12 чоловік, з яких 11 уже заарештовано". Справа нараховує 11 епізодів, один із яких "пов'язаний з убивством Александрова".

Бойченко зазначив, що за епізодом убивства Александрова притягнуто до відповідальності 5 чоловік. Слідством встановлено, що замовниками і організаторами вбивства були брати Олександр і Дмитро Рибаки. Виконавцями – Онишко й Турсунов. В той же час він зазначив, що посібник вбивства перебуває у розшуку.

"Ці люди (які вбили Александрова) взяли участь і в інших злочинах". На їх рахунку 4 вбивства, один замах на вбивство, одне приготування до вбивства", - додав він. За словами Бойченка, серед осіб, вбитих угрупуванням, є Єрмаков – лідер "17 участка". У групи вилучено 2 автомати й один пістолет Макарова.

3 липня біля власного будинку, біля 8 ранку було жорстоко побито директора компанії ТОР Александрова, який 7 липня помер від ушкоджень у лікарні.

За словами Бойченка, мотивом убивства є помста Александрову у зв'язку з його професійною діяльністю, пов'язаною з висвітленням дій цього злочинного угруповання зокрема.

В той же час, представник парламентського комітету по боротьбі з оргзлочинністю Стретович та голова комісії й справах Гонгадзе та Александрова Омельченко на своєму брифінгу заявляли, що до "17 участка" входили і представники правохоронних органів, які могли бути зацікавлені в смерті журналіста.

Українська правда



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування