Кірпа формує партію силовими методами?

Понеділок, 12 липня 2004, 20:05
Керівництво "Укрзалізниці" примушує працівників галузі вступати у партію "Відродження", яку очолює міністр транспорту Георгій Кірпа.

Про це повідомляє Харківська обласна організація партії "Реформи і порядок".

За даними парторганізації, з початку липня 2004 відбувалися наради керівників Лозівського залізничного вузла, "на яких працівників залізниці зобов’язували стовідсотково вступити до партії "Відродження".

"Відповідні накази, - зазначається в прес-релізі, - про обов’язковий вступ до вказаної партії надійшли від керівництва Південної залізниці". "Альтернативою вступу до партії є тільки звільнення з роботи, навіть якщо людина вже є членом іншої політичної сили", - додає харківський обком ПРП.

Як вказується у прес-релізі, "заяви про вступ до "Відродження" примушують здавати до відділів кадрів тієї ж "Укрзалізниці". "Таким чином, міністр прагне зробити з державного підприємства кишенькову партію для задоволення власних політичних амбіцій", - робить висновок Харківська ПРП.

Зазначаючи, що "в Україні загальноприйнятою практикою є використання підлеглих працівників державних підприємств в якості пішаків у брудних політичних іграх", автори повідомлення наголошують: "Укрзалізниця" не виняток".

"Ми переконані, що партія "Відродження" стане політичною силою, яка підтримає на посаду президента України кандидата від влади. Те, що відбувається в "Укрзалізниці" у Лозовій (маємо підстави говорити, що і скрізь в Україні) розцінюємо як використання владою адмінресурсу у виборчій кампанії з порушенням конституційних прав громадян", - підкреслюється у заяві за підписом голови харківського ПРП Варченка.

Водночас джерела УП повідомили, що у лікарні залізничників Артемівська (Донецька обл.) медпрацівників також скопом загоняють у партію. При цьому збирають по 25 гривень вступного внеску і 15 гривень на квартал членського внеску.

Як відомо, у червні було зареєстровано партію "Відродження", яку очолив Георгій Кірпа. З'їзд партії, де вирішуватиметься питання президентських виборів, відбудеться наступної суботи.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування