Томенко пропонує Кучмі звільнити губернаторів-"душогубів"

Вівторок, 13 липня 2004, 00:00
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко звернувся до президента України Леоніда Кучми з листом, де пропонує розглянути питання щодо відповідності займаним посадам голів Донецької та Дніпропетровської облдержадміністрацій.

Про це говориться в коментарі, поширеному прес-службою народного депутата.

Причиною звернення Томенка до президента стало те, що керівництво Донецької та Дніпропетровської областей "свідомо перешкоджає законній діяльності ЗМІ" та порушує рішення Верховної Ради та президента про мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими органами державної виконавчої влади у 2004 році.

Депутат відзначає, що наприкінці червня 2004 року у Донецькій області з кабельних мереж міст Донецька, Артемівська, Селідова, Димитрова та Єнакієва був відключений телеканал "5 канал".

"За окремими повідомленнями ЗМІ, причиною такого відключення стали незаконні вказівки операторам кабельних мереж безпосередньо від керівництва Донецької обласної державної адміністрації", - наголошує Томенко.

Він також зазначає, що 1 липня 2004 року видавництвом ТОВ "Прес-експерс" (м. Луганськ), "незважаючи на укладені угоди", було відмовлено у друку опозиційній газеті "Остров". Томенко також нагадує, що раніше виданню відмовило в друку видавництво "Донбас" (м. Донецьк).

Окрім цього, за словами депутата, 8 червня 2004 року співробітниками підрозділів МВС у Дніпропетровській області, в порушення вимог вищенаведених постанов щодо мораторію на перевірки ЗМІ у 2004 році, було проведено обшук у приміщеннях телерадіокомпанії "Регіон" (м. Синельниково), яка, у свою чергу, також ретранслювала передачі телеканалу "5 канал".

"За численними повідомленнями засобів масової інформації, причиною проведення обшуку у приміщенні телерадіокомпанії "Регіон" стали незаконні вказівки правоохоронним органам від керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації", - зазначає Томенко.

У зв'язку з цим депутат пропонує президенту розглянути питання щодо відповідності займаним посадам голів Донецької та Дніпропетровської облдержадміністрацій.

Раніше, в коментарі "Німецькій хвилі" Томенко заявив, що в його комітеті вже готові документи про протиправну діяльність керівництва Дніпропетровщини, які він планує передати правоохоронцям та в адміністрацію президента.

Томенко заявив, що вимагатиме відставки чиновників, і назвав їхні дії "нахабним та зухвалим перешкоджанням діяльності незалежних ЗМІ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування