У партії Медведчука буде новий партнер, а у Гавриша – своя партія?

Вівторок, 13 липня 2004, 15:07
Новостворена партія "Єдина Україна", очолювана народним депутатом Богданом Губським, буде партнером СДПУ(о).

Таку думку висловив один із членів партії, представник президента в парламенті Олександр Задорожній в інтерв'ю "Столичним новинам".

"За що я люблю українську журналістику, так це за уміння в усьому бачити інтереси і вплив Медведчука. Якщо говорити серйозно, то "Єдина Україна" буде партнером, а не сателітом СДПУ(о)", - сказав він, відзначивши, що, "по-перше, у партій різні ідеології, по-друге, бути чиїмись сателітами — це не їхнє завдання".

Говорячи про завдання партії, Задорожній сказав: "Ми будемо прагматично співпрацювати з виконавчою владою, спираючись на напуття співгромадян, що делегували нас у парламент. І, звичайно ж, ми будемо боротися за впровадження ефективної соціальної політики як стратегічного елемента державної політики".

Він також додав, що головним завданням партії буде подолати трипроцентний бар'єр на парламентських виборах 2006 року і домогтися "широкого представництва "єдиноукраїнців" у місцевих органах влади".

Задорожній підкреслив, що "організаційний кістяк партії" склали парламентарі-мажоритарники, " які добре розуміють потреби виборців і вже навчилися відокремлювати зерна від полови у великій політиці".

На питання, чому до партії не приєднався координатор парламентської більшості Степан Гавриш, Задорожній сказав, що "у нього інші політичні плани".

"На тлі багатьох сірих українських політиків Степан Гавриш демонструє яскраву, самостійну політичну лінію. Безсумнівно, Степан Богданович — політичний лідер, тому, швидше за все, найближчим часом ми побачимо його в статусі керівника якоїсь нової політичної сили", - відзначив постпред президента.

На питання, чи планується поповнення партії відомими політиками, Задорожній сказав: "Звичайно ж, ми двері партії ні для кого не закриваємо". "Але по персоналіях я поки не готовий конкретизувати, оскільки за зірок від політики між партіями йде негласна і напружена боротьба", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування