ДВІЙНИКИ КОМУНІСТІВ І РУХІВЦІВ СТАЛИ КАНДИДАТАМИ В ПРЕЗИДЕНТИ. Слюсарю відмовили

Вівторок, 13 липня 2004, 17:04
ДВІЙНИКИ КОМУНІСТІВ І РУХІВЦІВ СТАЛИ КАНДИДАТАМИ В ПРЕЗИДЕНТИ. Слюсарю Суботіну відмовили

Центральна виборча комісія у вівторок зареєструвала кандидатами в президенти лідера Комуністичної партії робітників і селян Олександра Яковенка і лідера Народного Руху України (за єдність) Богдана Бойка.

Такі рішення було ухвалено на засіданні ЦВК у вівторок.

Яковенка висунула кандидатом на пост голови держави Комуністична партія робітників і селян (КПРС) на своєму 6-му з'їзді у Києві. На парламентських виборах 2002 року Комуністична партія робітників і селян набрала 0,41% голосів.

Бойка висунула кандидатом в президенти коаліція "Рух українських патріотів". Рішення про створення такої коаліції націонал-патріотичних партій і організацій було прийняте на 5-му з'їзді Народного Руху (за єдність).

У коаліцію "Рух українських патріотів" крім НРУ(є) увійшли всеукраїнська організація "Тризуб" імені Степана Бандери, громадська організація УНА-УНСО (лідер - Юрій Тима), Товариство відродження української нації (ТВУН), громадські організації "Український патріот" і Всеукраїнський конгрес "Європейський вибір".

НРУ(є) є однією з гілок розколотого у свій час Народного Руху України. Зареєстрований в грудні 2000 року. На парламентських виборах 2002 року НРУ(є) разом в партією "Всеукраїнське об'єднання "Центр" створили блок "Народний рух України". Цей блок зайняв 24-е місце з 33, набравши 0,16% голосів.

Також за засіданні ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом в президенти самовисуванцям Тетяні Оноприюк та Анатолію Суботіну, повідомляє УНІАН .

Підставою для відмови стало неналежне оформлення Суботіним документів, поданих до ЦВК. За словами члена ЦВК Юрія Донченка, Суботін не надіслав весь перелік документів, які, згідно зі статтею 51 закону про вибори президента, необхідні для реєстрації.

Зокрема, він не подав до ЦВК анкету, а також документ про підтвердження внесення грошової застави, необхідної для реєстрації. Крім того, він подав неправильно оформлену декларацію про майно та доходи.

Крім цього, заява від Суботіна на реєстрацію кандидатом у президенти України надійшла до ЦВК поштою, що також порушує закон, оскільки її має подавати або кандидат особисто, або його представники.

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано 9 кандидатів на посаду глави держави. Висунення кандидатів почалося 4 липня і завершується 27 липня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У "президенти піде рухівець", який посадити олігархів-космополітів у тюрми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News