МОРОЗ НАВІВ ЗАПИС МЕЛЬНИЧЕНКА, ДЕ ЯНУКОВИЧ ФАЛЬСИФІКУВАВ ВИБОРИ

Середа, 14 липня 2004, 11:19
Кандидат у президенти, прем'єр Віктор Янукович був причетний до фальсифікації президентських виборів 1999 року.

Про це, посилаючись на записи Мельниченка та інші дані парламентської комісії у справі Гонгадзе, нагадав в ефірі "5-го каналу" кандидат в президенти, лідер СПУ Олександр Мороз.

"Ось дивіться, що говорить тодішній губернатор Донецької області (у 1999 році це був Янукович) нашому президенту Кучмі: "Ну, Леонид Данилович, чудес же не бывает. Хлопца аж туда мы такого мы поставили, который выполнил задачу. А реально, реально Мороз у нас третий. Грубо говоря, это 12-13"%, - процитував Мороз записи Мельниченка.

Водночас він сказав, що за офіційними даними ЦВК "по Донецькій області у нас записано 6"%.

Мороз сказав, що в 1999 році "наша команда – Соціалістична партія – ми вийшли в другий тур".

"Просто ми не змогли здолати адмінресурс", - зазначив він і закликав інших кандидатів зараз об'єднатися, щоб не допустити фальсифікації виборів владою.

"Я з цього приводу вчора звернувся до колег Ющенка і Симоненка, і гадаю, що ми можемо протиставити намірам влади, а вони справді, брудні, і вже є докази того, що це так, ми можемо протиставити організованість, контроль, і забезпечити або сприяти забезпеченню чесних виборів", - сказав Мороз.

Говорячи про свої шанси стати президентом, Мороз підтвердив, що має зокрема намір здобути 52% голосів.

"Ми маємо всі підстави на основі соціології, яку, до речі, робили спеціалісти з різних політичних структур, що той обсяг виборців, які не визначилися, але підтримують наші ідеї, він у нас, до речі, найбільший. І тому ми гадаємо, що від базового рівня, який ми маємо сьогодні, до виборки оцього масиву виборців достатньо для того, щоб забезпечити успіх, пристойний успіх", - сказав лідер СПУ.

Коментуючи інтерв'ю Леоніда Кучми програмі "Епіцентр", присвячене 10-річчю його президентства, Мороз сказав:

"Коли він говорив про те, що за час його епохи – це був і рік і Пустовойтенка, і Ющенка, згадав Януковича, і все інше. Він забув сказати, що був ще і Лазаренко з усіма наслідками, які дуже точно позиціонують самого Кучму", - нагадав Мороз.

Мороз нагадав, що в епоху Кучми було вбито журналістів Гонгадзе, Александрова та інших, Чорновола, Гетьмана – "і немає розслідування".

За матеріалами Огляду телефіру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...