Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рік від дня загибелі журналіста, який мав свідчити у справі Лазаренка

Середа, 14 липня 2004, 11:42
14 липня виповнюється рік від дня загибелі редактора газети "Собор", представника Інституту масової інформації на Дніпропетровщині Володимира Єфремова.

"Ми досі не знаємо, що стало причиною його смерті – фатальний збіг обставин на трасі Дніпропетровськ – Київ чи чиясь недобра воля", - зазначає ІМІ в річницю смерті Єфремова.

Як відомо, він загинув у автокатастрофі після зіткнення його автомобіля з вантажівкою МАЗ.

За інформацією ІМІ, слідство у справі загибелі Єфремова завершилось і передано на перевірку до Гепрокуратури. На думку ІМІ, залишаються відкритими питання, які виникли після загибелі колеги.

Як зауважує ІМІ, існують відеоматеріали, відзняті на місці аварії. "Уже те, що в середині літа посеред чиста поля на місці аварії опинились аж два відеоаматори - в принципі надзвичайний для історії слідства збіг обставин", - зазначає ІМІ.

"З однією особою нам вдалось поспілкуватись, і у цьому випадку можна думати про справжню випадковість. Друга особа для нас залишилась інкогніто", - повідомляє ІМІ.

Разом з тим, продовжують колеги загиблого журналіста, "той факт, що другий запис опинився в ІМІ за посередництвом однієї колишньої співробітниці, відомої своїми маніпуляціями з листами Гончарова, дозволяє припускати – але жодним чином не стверджувати! - можливу "легалізацію" плівки через неї".

"Володимир був стриманою, обережною, небалакучою людиною", - згадють про колегу співробітники ІМІ. Вони зазначають, що "когось чи чогось він побоювався в останні роки свого життя однозначно, розповідав про "наружку", але ніколи – про причини цього стеження".

Колеги Єфремова нагадують, що за півтора роки до загибелі, 13 жовтня 2001 року, він оприлюднив у газеті "Голос України" та на сайті ІМІ статтю "Боюся безглуздої смерті". Тоді побоювання висловлювались через проблеми засновництва 11 телеканалу, "котрі можуть бути, а можуть і не бути пов’язані зі смертю колеги".

"Нам відомо, що за кілька тижнів до загибелі Володимир пропонував деяким представникам опозиції перебрати в нього та, імовірно, одного його друга, акції телеканалу – разом це становило би 25 %. Право рішення цей обсяг не дає, але можливість втручатись у справи мас-медіа передбачає", - повідомляє ІМІ.

Крім того, минулої весни Єфремов зустрічався з американськими адвокатами Павла Лазаренка і погодився виступити в суді в Сан-Франциско як свідок захисту.

"Ми маємо інформацію безпосередньо з документів справи, про які саме перекази яких фірм мав свідчити Єфремов", - пише ІМІ.

За відомостями ІМІ, Єфремов "планував писати книгу і видавати її відразу на Заході – "про ті схеми, котрі дозволили олігархам стати олігархами".

"Чи взявся він за рукопис насправді, ми не знаємо. Як і не знаємо, з ким окрім нас він поділився цими планами", - додають колеги Єфремова.

"Ми повністю свідомі того, що наш колега міг загинути внаслідок банальної автокатастрофи... Отже, ні на чому ми не наполягаємо, окрім оприлюднення висновків офіційного слідства. Всім, хто пам’ятає нашого колегу спільно з нами – дякуємо", - пише ІМІ.

Володимир Єфремов був кореспондентом Інституту масової інформації у Дніпропетровську останні три роки. Перед тим він був головним редактором Дніпропетровської газети "Собор", яка належала Дніпропетровській облраді, очолював "11 канал", інформаційне агентство "Собор" і газету "Дніпропетровськ".

Читайте також:

Небезпечна професія. Дубль N. Загинув журналіст, який остерігався Пінчука та мав виступати свідком у справі Лазаренка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
20:57
Захарова погрожує Лондону "жорсткою" реакцією у відповідь на видворення військового аташе
20:43
Hromadske: голова Одеської ОВА взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України
Усі новини...
Реклама: