Через витік в Індепендент допитали Литвина і можуть Березовського

Середа, 14 липня 2004, 16:26
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин був допитаний у Генпрокуратурі в якості свідка по кримінальній справі щодо витоку матеріалів слідства у справі Гонгадзе.

Про це повідомив Генпрокурор Геннадій Васильєв у середу на прес-конференції.

"Ми йому ставили питання, звідки йому було відомо про підготовку публікацій на основі витоку матеріалів у справі Гонгадзе і хто до цього причетний. Литвин відповів, що було багато чуток у Верховній раді ще до публікації", - зазначив Васильєв.

Він також сказав, що спікер не назвав конкретних осіб, які були причетні до витоку матеріалів слідства. Генпрокурор сказав, що публікація в Індепендент нанесла найбільшої шкоди справі Гонгадзе з початку її розслідування.

На питання, де зараз знаходиться слідство у справі Гонгадзе, він сказав: "Я цього не знаю. Це питання краще поставте Крушельницькому (автор статті в Індепендент)".

Васильєв сказав, що Генпрокуратура намагатиметься провести слідчі дії по цій справі за кордоном: "Ми будемо виходити через Інтерпол і ставити питання щодо допитування тих, кому щось відомо з цього приводу".

На питання, чи перевірятиме Генпрокуратура публікацію в російській пресі про причетність до цього депутата Давида Жванії та російського біженця Бориса Березовського, Васильєв сказав: "І це перебуває в полі зору. І це треба перевіряти".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування