Президент Симоненко готовий домовлятися з олігархами

Середа, 14 липня 2004, 18:37
Після перемоги на президентських виборах кандидат від Компартії Петро Симоненко має намір запропонувати олігархам працювати за законом і в ім'я народу.

Про це він заявив в середу на прес-конференції в Донецьку, повідомляє сайт "Остров".

"Перше, що я запропоную - сісти за стіл і визначити позиції кожного. Я їм запропоную працювати чесно і для народу України", - сказав Симоненко у відповідь на питання, як він має намір боротися з олігархами.

"Хто не буде працювати для народу - той не повинен користуватися правами і пільгами, що визначаються законами України", - додав лідер Компартії України.

"Ми - єдина партія, яка може реально заявити, що у нас є твердий грунт під ногами. Це - народ України. Спираючись на народ України, ми вживатимемо адекватних заходів у боротьбі з олігархами", - резюмував Симоненко.

Симоненко упевнений в спробах фальсифікації результатів президентських виборів, але має намір перемагати.

"Так, буде фальсифікація на виборах. Який рівень буде фальсифікації - це питання вже того, наскільки ми зможемо, різні політичні сили, об'єднатися для того, щоб протистояти цьому", - заявив Симоненко.

На його думку, протистояти можна "через гідних представників у дільничних, окружних комісіях, через наших гідних представників у якості наших спостерігачів".

Симоненко висловив готовність діяти спільно з іншими кандидатами. "Я готовий підтримати ініціативи, які звучать від тих чи інших політиків, у частині можливого підписання меморандуму по проведенню так званих чесних виборів", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, на який реальний відсоток голосів виборців розраховує лідер КПУ, Симоненко не став називати конкретну цифру, а лише переконано заявив: "Ще раз хочу підкреслити - я буду боротися за перемогу".

Своїми основними конкурентами на виборах лідер КПУ вважає представників нинішньої політсистеми. "Основний сьогодні противник для нас, представників лівої ідеї, це представники капіталу, тобто представники політичної системи нинішньої, яка охороняє цей капітал і створює передумови для його примноження", - заявив Симоненко.

Разом з тим, Симоненко не став називати прізвища. "Так, можна було б називати прізвища, але для мене вони не становлять жодного інтересу з точки зору того, щоб називати їх опонентами. Я чудово розумію, що сьогодні є вододіл між капіталом і лівою ідеєю", - сказав він.

Симоненко поремствував, що опоненти "гасла, зміст програм і практичних дій безсовісно крадуть у комуністів, крадуть і приписують собі", тому що "без лівого ухилу жоден політик ніколи не виграє вибори".

Нинішнє соціально-економічне становище в країні характеризує, на думку Симоненка, те, що "в Україні на одного вченого припадає 3 держслужбовці, 6 міліціонерів, 2 солдати, 5 повій, 10 наркоманів, 12-15 безробітних".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...