Генпрокурор обурився, коли Турчинов запитав, що замість Тимошенко когось перевдягнули

Середа, 14 липня 2004, 19:15
Генпрокурор Геннадій Васильєв заявляє, що навіть після його відставки Юлії Тимошенко доведеться відповідати за замах на дачу хабара суддям.

"Піду я, буде інший генпрокурор, але ця справа залишиться, і (Тимошенко) доведеться відповідати!", - заявив Васильєв на прес-конференції у Києві.

Він також відкинув звинувачення депутатів у непрофесійному розслідуванні справи. "Це був класичний приклад як треба доводити скоєння злочину. За цю справу я спокійний, я знаю як вона розслідувалася", - додав він.

Як відомо, Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за замах на дачу хабаря суддям, щоб вони відпустили з-під варти екс-співробітників ЄЕСУ. Перед цим помічник Тимошенко Володимир Боровко оприлюднив відеоплівку, на якій він начебто з лідером БЮТ обговорював хабар, який так і не було передано. Подання на зняття імунітету з Тимошенко та її арешт було повернуто з парламенту до Генпрокуратури.

Васильєв сказав у середу, що засідання регламентного комітету Верховної Ради, де обговорювалося це питання, вразило його непрофесійністю.

"Це жах! Підводиться Турчинов (заступник Тимошенко) і питає: а яким чином підтверджено, що на відео Тимошенко? Може, це когось перевдягнули?", - пригадав Васильєв. Він обурився такою поведінкою депутата: "Ну як до цього ставитися?!"

Також, за словами Васильєва, "нічого не знає" депутат Сас із фракції Тимошенко, який переплутав посягання на скоєння злочину та підготовку до злочину.

"Це цинічне глумління над слідством!", - сказав Васильєв щодо повернення до Генпрокуратури подання. "Скільки людей треба вбити депутату, щоб дали згоду на його притягнення до відповідальності?!"

Васильєв відкинув аргументи депутатів, які вимагали повернення подання назад, оскільки воно підписано слідчим. "Це все в регламенті визначено: підписує слідчий, а підтримує генпрокурор! Якби я підписав, то тоді б вони заявили, що в регламенті інакше", - сказав він.

Васильєва також обурило, що подання повернули без голосування постанови зняття імунітету з Тимошенко без рішення регламентного комітету.

Генпрокурор заявив також, що отримав листа з військової прокуратури Росії, де повідомлялося, що за рішенням суду корпорація "ЄЕСУ" має відшкодувати Міноборони РФ 400 мільйонів доларів.

"А в Україні про це мовчать, наче нас це не стосується! Чому?!", - вчергове обурився Васильєв та сказав: "Щоб бути неосудним – треба багато красти!".

"400 мільйонів доларів! А вона (Тимошенко) каже, які погані слідчі!", - додав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Імунітет з Тимошенко не знімуть?

ГЕНПРОКУРАТУРА ПРОГРАЛА ЩЕ ОДНУ БИТВУ ТИМОШЕНКО

Генпрокуратура встановила, що Тимошенко на відео не озвучувала акторка


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування