Тігіпко буде дружити з Зінченком, не буде пацюком і перепрошує за адмінресурс на користь Януковича

Четвер, 15 липня 2004, 11:00
Глава виборчого штабу Януковича Сергій Тігіпко заявляє, що політичні розбіжності не можуть зіпсувати його відносин з віце-спікером парламенту Олександром Зінченком.

Відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції в середу в Харкові, Тігіпко заявив, що дружить з Зінченком з часів комсомольської молодості.

"Я добре знаю його родину, ми в прекрасних стосунках", - додав він.

"Я думаю, штаб Віктора Ющенка виграв із приходом такого комсомольського функціонера, тому що там явно не вистачало такого в гарному розумінні бюрократа", - відзначив Тігіпко.

Він спростував припущення про те, що Зінченко є "засланим козачком" у штабі Ющенка. "Він завжди був порядною людиною, і буде цілком віддаватися роботі", - відзначив Тігіпко.

"Одне можу передати через вас Олександру - легко йому не буде", - сказав він.

Тим часом Тігіпко закликав сили, які підтримують Януковича, відмовитися від застосування адміністративного ресурсу.

Коментуючи на прохання журналістів розповсюджену опозицією інформацію про те, що на мітинг у Харкові в підтримку Януковича людей збирали під загрозою звільнення з роботи, Тігіпко з жалем відзначив, що допускає можливість застосування адміністративного ресурсу.

Якщо ті, що мітингують прийшли на площу під тиском, "я можу перед цими людьми тільки вибачитися від імені Януковича і від свого імені", - відзначив Тігіпко.

Він заявив, що вважає керівників, що діють подібними методами, "поганими керівниками", додавши, що особисто він знайшов би слова для того, щоб переконати сотню людей добровільно прийти на мітинг.

Застосування владного насильства, переконаний він, може тільки нашкодити прем'єр-міністру, оскільки вибудує "емоційну стіну" між людьми і кандидатом у президенти.

"Я проти адмінресурсу, я боюся, що він усе поховає: і кандидата, і його кращі якості", - заявив Тігіпко.

"Я зроблю все, щоб кампанія пройшла публічно, відкрито, максимально демократично, без розрахунку на адміністративний ресурс", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, на чому заснована його впевненість у перемозі Януковича, Тігіпко виділив кілька факторів. Одним з них він назвав "досить непогану соціологію".

При цьому рейтинг прем'єр-міністра буде рости, переконаний він, у силу професійної роботи Кабінету міністрів.

Крім того, за його словами, соцдослідження показують, що значна частина прихильників лівих сил готові будуть у другому турі віддати голосу чиному прем'єрові.

Ще один фактор, що залучить людей на сторону Януковича - створення нового образу прем'єр-міністра, відзначив Тігіпко. "Я абсолютно упевнений, що ми покажемо іншого Януковича", - заявив він.

Зокрема, відзначив він, варто показати його як людину, що виконує всі обіцянки, "як людину компетентну, як людину працездатну, котра може працювати стільки, скільки треба, як глибоко віруючу людину".

Тігіпко також вважає, що потрібно розкрити деякі інші особистісні якості прем'єра. Як приклад він розповів про захоплення кандидата розведенням голубів.

За його словами, "Янукович - суперфанат голубів, ніхто не знає, що в нього з дитинства є таке хобі".

Тігіпко повідомив, що планує багато їздити по країні і спілкуватися з людьми. "Я не збираюся відсиджуватися і бути штабним пацюком", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Начальник штабу Януковича Сергій Тігіпко: Мене не запрошували в коаліцію Ющенка, тому що знали, що я відмовлюся


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування