Зінченко: Мороз стукає у відкриті двері до майбутнього президента Ющенка

Четвер, 15 липня 2004, 11:00
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко наголосив, що Коаліційній угоді, до якої "Наша Україна" та БЮТ закликали приєднатися і Соцпартію, одним із пунктів була позиція об'єднання зусиль сил заради чесних виборів.

Так віце-спікер парламенту прокоментував звернення Олександра Мороза до Віктора Ющенка та Петра Симоненка, повідомляє прес-служба Віктора Ющенка.

Зінченко нагадав, що команда Ющенка давно розпочала роботу, аби унеможливити фальсифікацію виборів і, зокрема, організувати альтернативний підрахунок голосів.

Актуальність громадського контролю за ходом виборів та залучення спостерігачів обговорювалася і в рамках трійки.

Тому, на думку Зінченка, відповідне звернення Мороза "ми розглядаємо як логічний результат співпраці, що розпочалася раніше".

"Олександр Олександрович стукає у відкриті двері, коли пропонує координацію зусиль по контролю за виборами. Ми зробимо все необхідне, аби унеможливити фальсифікації. Ми готові запропонувати конкретні механізми щодо організації громадського контролю за виборчим процесом", - підкреслив Зінченко.

"Ющенко усвідомлює, що саме він як народний кандидат, який має найбільшу підтримку виборців, повинен забезпечити чесність перегонів. І він це зробить. У той час як влада, невпевнена у власних силах, щодня демонструє на загальнонаціональних каналах свою налаштованість на проведення нечесної і брудної кампанії", - заявив Зінченко.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити чесні вибори, і якщо для цього потрібно поєднати зусилля з іншими кандидатами, ми готові до таких кроків. Ющенко першим підписав Декларацію про чесні вибори і закликав приєднатися до неї інших кандидатів, у тому числі й кандидата від влади", - нагадав він.

Зінченко також висловив упевненість у тому, що "головним гарантом перегонів стане сам виборець, який не допустить, аби його думкою маніпулювали, а позицією нехтували".

"Народ давно навчився читати між рядками і бачити поза відеорядом, що саме нав'язують "темники", - вважає Зінченко.

"Влада, яка має необмежений медіа і фінансовий ресурс, програла парламентські вибори 1998 і 2002 року. І судячи з інформаційного супроводу провладного кандидата, схоже, не зробила висновків зі своїх поразок".

"Спроби фальсифікувати вибори закінчаться поразкою, і вже 31 жовтня Україна матиме демократичного президента", - спрогнозував він.

Читайте також:

МОРОЗ ПРОПОНУЄ ЮЩЕНКУ Й СИМОНЕНКУ ОБ'ЄДНАТИСЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...