Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кірпа допомагатиме доньці Кучми і дозволить роздавати презервативи

Четвер, 15 липня 2004, 13:56
"Укрзалізниця" долучиться до просвітницької кампанії щодо боротьби та запобіганню ВІЛ/СНІД.

Про це у середу розповіла голова Фонду "АНТИСНІД" донька президента України Олена Франчук, повідомляє "Громадське радіо".

У вагонах підвищеного комфорту під час своїх подорожей пасажири можуть дивитися мультиплікаційні ролики, про те як убезпечити себе від зараження ВІЛ/СНІДом.

"Цей проект по-своєму унікальний, тому що такого ще ніколи не було. Чому в потягах, тому що ми можемо спілкуватися з людьми, що кілька годин їдуть у потязі і ми можемо залучити їхню увагу, коли особливо нічим займатися", - сказала Франчук.

"Укрзалізниця" перевозить більше 2 мільйонів пасажирів за літній період і всі ці люди їдуть відпочивати. Наше завдання, щоб їхній відпочинок був не тільки приємним, але і безпечним, що б вони повернулися не тільки відпочилими, але й здоровими. А також, щоб їх не лякали різні міфи, пов'язані з Віл-інфекцією, тому що знання- це зброя. Якщо ти знаєш – ти можеш нічого не боятися", - додала вона.

За словами Олени Франчук, влітку є найбільша небезпека заразитися на ВІЛ/СНІД через те, що багато хто ідуть на відпочинок і там трапляються випадкові статеві зв’язки.

У свою чергу міністр транспорту Георгій Кірпа зазначив, що такі нововведення потрібно запроваджувати і надалі, і тому якщо з’явиться фінансова можливість, то у вагонах будуть роздавати і презервативи.

Коментуючи результати вже проведеної кампанії, Франчук відзначила, що вона була дуже успішною.

"Ми покрили цільову аудиторію на 97%, вона була дуже масовою. Ті перші результати, що у нас є вони досить позитивні: по-перше, після цього збільшилася кількість людей які хочуть пройти тест на ВІЛ", - сказала вона, зазначивши, що в Україні 90 відсотків ВІЛ інфікованих, не знають про свою хворобу.

"Друге - це те, що населення України було лояльним до цієї кампанії незважаючи на те, що вона не викликає позитивних емоцій, але усі ставилися до цього з розумінням, тому що знають - ми це робимо, щоб попередити, так чи інакше зберегти життя", -додала Франчук.

Фонд "АНТИСНІД" створений минулого року з ініціативи Олени Франчук за сприяння народного депутата, одного з найбагатших людей України Віктора Пінчука. Першу допомогу Фонду було передано дитбудинку "Берізка", де знаходяться діти, інфіковані СНІД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування